Σε κλοιό ασφαλείας πολλά συμβολαιογραφικά γραφεία της Αττικής λόγω… πλειστηριασμών

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Σε αυστηρό κλοιό ασφαλείας βρίσκονται από τα ξημερώματα 11 συμβολαιογραφικά γραφεία στην Αττική, στα οποία θα πραγματοποιηθούν σήμερα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Το κίνημα που έχει αναπτυχθεί απέναντι στους πλειστηριασμούς είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να ματαιωθούν το προηγούμενο διάστημα, με τα μέλη τους μάλιστα να μην έχουν διστάσει να έρθουν σε αντιπαράθεση σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν είτε στα πρωτοδικεία είτε έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία, όπως έγινε μάλιστα την περασμένη εβδομάδα με την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ οκτώ μελών του κινήματος “Δεν πληρώνω”.

Το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει αστυνομικούς από την τάξη αλλά και από την ασφάλεια με πολιτικά. Πάντως οι εντολές που έχουν δοθεί από το ανώτερο κλιμάκιο της ηγεσίας, είναι ότι πρέπει να υπάρχει ήπια διαχείριση των συγκεντρωμένων και σε καμία περίπτωση να μην προβούν οι αστυνομικοί σε ακραίες κινήσεις.

Άλλωστε από την αρχή που άρχισαν οι πλειστηριασμοί, η άποψη υψηλόβαθμων αξιωματικών της Κατεχάκη ήταν ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε η ΕΛ.ΑΣ. να διαχειριστεί ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι συμβολαιογράφοι. Άρα οι αστυνομικοί ενδεχομένως να προχωρούν σε προσαγωγές για να αποκλιμακώσουν μια έκρυθμη κατάσταση έξω από κάποιο γραφείο, όμως για να γίνουν συλλήψεις, θα πρέπει να καταθέσει και ο υπεύθυνος του συμβολαιογραφείου ότι παρεμποδίστηκαν οι διαδικασίες πλειστηριασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στο Ηράκλειο – 12χρονη κατήγγειλε ότι την βίαζε ο θείος της από 8 χρονών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λέσβος: Εικόνες φρίκης γύρω από το κέντρο μεταναστών στην Μόρια με σφαγμένα ζώα

ΑΚΟΜΑ: Κτηνωδία στο Μεσολόγγι: Πυροβόλησαν και σκότωσαν επτά κουτάβια (σκληρές εικόνες)