Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ο Τσίπρας για την υπόθεση Novartis

Τσίπρας

Στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis.

O Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην ΚΟ θα αναφερθεί στη θετική οικονομική πορεία της χώρας και την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές. Ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει τους επόμενους βασικούς στόχους για το προσεχές διάστημα, προς την έξοδο από τα Μνημόνια όσο και μετά.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στη συνέχεια της προσπάθειας για την επίλυση του Σκοπιανού ενόψει και της συνάντησης Κοτζιά-Ντιμιτρόφ αυτή την εβδομάδα στη Σόφια. Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε ο 7ος γύρος των συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με τη γειτονική χώρα, την ώρα που η Αθήνα εξακολουθεί να ζητά εξάλειψη των αλυτρωτικών στοιχείων.

Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Novartis, θα τονίσει την ανάγκη όλοι να συνδράμουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και θα εισηγηθεί την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής.

Την ίδια ώρα, το χρονοδιάγραμμα της σύστασης της επιτροπής έθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τοποθετώντας την μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής, αν και ως προς το αδίκημα της δωροληψίας, είπε ότι υπάρχουν διάφορες νομικές απόψεις, που λένε ότι δεν υπόκειται σε παραγραφή.

Επίσης δήλωσε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν, τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις ως προς την προστασία τους.

Σήμερα, στις 16:00, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η υπόθεση προκαλεί ακραία πόλωση στο πολιτικό σύστημα, με την αντιπολίτευση και κυρίως τα θιγόμενα πολιτικά πρόσωπα να κάνουν λόγο για σκευωρία και για στημένη υπόθεση από πλευρά της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, επιχειρεί να επικεντρωθεί στη ουσία του σκανδάλου ενώ διαβεβαιώνει πως το τεκμήριο αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτο και διαψεύδει πως στήνεται ένα «κυνήγι μαγισσών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρατούμενος απέδρασε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα γαλανόλευκα και η Γερμανία – Συλλαλητήριο στο Μόναχο για την Μακεδονία (Εικόνες)

ΑΚΟΜΑ: Γιάννενα: Η… επική πατέντα για να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα