Σφοδρή χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ: Δεκάδες τροχαία ατυχήματα και χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν

Rebecca Hollis of New Zealand drags her suitcases in a snowstorm through Times Square on her way to a hotel, Thursday, Jan. 4, 2018, in New York. A massive winter storm swept from the Carolinas to Maine on Thursday, dumping snow along the coast and bringing strong winds that will usher in possible record-breaking cold. (AP Photo/Mary Altaffer)

Σφοδρή χιονοθύελλα σαρώνει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπου το ύψος του χιονιού έφθασε τα 23 εκατοστά στο Σικάγο, ενώ τουλάχιστον 1.250 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται ανατολικά απειλώντας τη Νέα Υόρκη και τη Νέα Αγγλία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο.

Δεκάδες τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Σικάγο εξαιτίας του παγετού, καθώς οι κάτοικοι της τρίτης μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ προσπαθούν να πάνε στις δουλειές τους και να αντιμετωπίσουν τη χειμερινή καταιγίδα που πλήττει την περιοχή από τη δυτική Μοντάνα έως το νότιο Μίσιγκαν.

“Εάν θελήσετε να μάθετε τον ορισμό της έκφρασης “προσπάθησα πολύ, αλλά στο τέλος δεν είχε καν νόημα”, προσπαθήστε να φτυαρίσετε το χιόνι στο Σικάγο σήμερα” έγραψε στο Twitter ο χρήστης Art Escape, αναφερόμενος στους στίχους ενός τραγουδιού του συγκροτήματος Linkin Park.

Το Σικάγο είχε καλυφθεί το πρωί από ένα παχύ στρώμα χιονιού ύψους 15-23 εκατοστών, στις σφοδρότερες χιονοπτώσεις στη μητροπολιτική περιοχή από τα τέλη του 2016, ανέφερε μετεωρολόγος στην εθνική μετεωρολογική υπηρεσία του Σικάγο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το ύψος του χιονιού θα μπορούσε να ανέλθει σε 36 εκατοστά σε κάποιες περιοχές, ενώ το σύστημα προβλέπεται να μετακινηθεί στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Αγγλία έως αύριο Σάββατο.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, σχολεία παρέμειναν κλειστά στο Σικάγο, το Ντιτρόιτ και το Μιλγουόκι.

Τουλάχιστον 1.250 πτήσεις ακυρώθηκαν, περίπου 1 στις 5 αφίξεις ή αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια του Σικάγο και του Ντιτρόιτ, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενοχλημένο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Κουφοντίνα: «Καταδικάζουμε τη χορήγηση άδειας, δεν τη δικαιούνται καταδικασμένοι δολοφόνοι» (video)

Πεντάγωνο: Η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Συρία αλλά έχει το δικαίωμα να αμύνεται

Νέα γκάφα Τραμπ – Ευχήθηκε χρόνια πολλά στον… Ρόναλντ Ρίγκαν!