Μητροπολίτης Σεραφείμ: “Εμπαθής και κακόπιστος απέναντι στην Εκκλησία ο Φίλης”

Σεραφείμ

Για αποκατάσταση μιας πρωτοφανούς αδικίας με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, εξαπολύοντας παράλληλα «πυρά» κατά του Νίκου Φίλη.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, μιλώντας στο “Καλημέρα Ελλάδα” του Γιώργου Παπαδάκη, είπε πως στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο αναγνωρίζει το έννομο δικαίωμα σε Εβραίους, Ρωμαιοκαθολικούς και Μουσουλμάνους να έχουν στο σχολείο το μάθημα που επιλέγουν και τους καθηγητές τους οποίους το διδάσκουν κι αναρωτήθηκε «γιατί η ορθόδοξη εκκλησία δεν πρέπει να έχει το ίδιο δικαίωμα;»

«Απορώ πως ανέχονται αυτή την ανομία, μια τέτοια διάκριση σε βάρος της Εκκλησίας δημοκρατικοί άνθρωποι όπως οι κύριοι Φίλης και Γαβρόγλου», τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, σημειώνοντας μάλιστα πως η στάση του Νίκου Φίλη τον κάνει να πιστεύει πως είναι εμπαθής και κακόπιστος απέναντι στην Εκκλησία.

«Ζητάμε ότι ισχύει για όλους να ισχύσει και την για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Για αυτό προσφύγαμε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ζητώντας  την ισονομία», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, χαρακτηρίζοντας «αφέλειες» τα όσα ακούγονται περί σκοταδισμού σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζει την κόντρα ο Φίλης: «Δεν συνομιλεί με τον Θεό ο πρόεδρος του ΣτΕ…»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» από ΣτΕ: Αντισυνταγματική η απόφαση Φίλη για τα θρησκευτικά

ΑΚΟΜΑ: Μπουτάρης: Έως τα μέσα του 2019 οι πρώτες αποτεφρώσεις