Ο πρώην κι ο νυν! Συναντήθηκαν Τίλερσον-Πομπέο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία

Πομπέο

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Μάικ Πομπέο, που θα τον διαδεχθεί στο υπουργείο των Εξωτερικών, μετά την αποπομπή του από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Οι δύο άντρες αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα. «Δεν υπάρχει θυμός μεταξύ των δύο. Ο Τίλερσον διαβεβαίωσε τον Πομπέο, ότι θα εργαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η μεταβίβαση της ηγεσίας του υπουργείου θα είναι επιτυχής και ομαλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος, που έλαβε μέρος στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο Τίλερσον με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου.

«Ήταν πολύ συναισθηματικό», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος για το κλίμα που επικράτησε στην συνάντηση που είχε ο Τίλερσον με τους υφυπουργούς και τους βοηθούς υφυπουργούς. «Αναφέρθηκε στην τιμή που ήταν για εκείνον η συνεργασία με τον καθένα από αυτούς, για χρονικό διάστημα 14 μηνών, σ’ ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από αυτό, στο οποίο, είχε την εμπειρία να εργάζεται. Υπήρχε δραματικός τόνος κι έντονο συναίσθημα», περιέγραψε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ο Τίλερσον, δεν αναφέρθηκε στην απόλυσή του από τον Τραμπ μέσω Twitter, με την στάση του αυτή, «να μας λέει ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Απέπεμψε τον Τίλερσον ο Τραμπ
Αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι που έλαβαν μέρος στην συνάντηση, είπαν ότι ο απερχόμενος ΥΠΕΞ, είπε στον καθένα για την εκτίμηση που αισθάνεται προσωπικά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα στελέχη του υπουργείου των Εξωτερικών. Επίσης, έσφιξε τα χέρια του καθενός προσωπικά, ενώ τους έδωσε κι από ένα νόμισμα, που απεικονίζει τον Αμερικανό ΥΠΕΞ.

«Δεν υπάρχει κακία ανάμεσά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας άλλος αξιωματούχος που συμμετείχε στην συνάντηση, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την αρνητική φήμη του Τίλερσον εντός του υπουργείου, αλλά και την τάση που είχε ν’ αποξενώνει τους υφισταμένους του. «Τώρα, πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε ότι ήταν αυθεντικός, ενώ ο καθένας κάνει ότι μπορεί προκειμένου να φύγει όπως πρέπει από το υπουργείο, αλλά και να διασφαλιστεί μία ομαλή μεταβίβαση της ηγεσίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποίηση από Eρντογάν: «Έρχεται Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος!»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα – Συμμετείχαν ενεργά στο πραξικόπημα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

ΑΚΟΜΑ: Έξι νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στη Σενεγάλη