Συγχαρητήρια Μακρόν σε Μέρκελ και SPD: «Καλά νέα για την Ευρώπη»

Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, συνεχάρη την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον προσωρινό ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, Όλαφ Σολτς, μετά την έγκριση που έδωσε το SPD για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

Τα μέλη του SPD ενέκριναν με ποσοστό 66,02% τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), ανοίγοντας, μετά από μήνες, το δρόμο για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Τα φιλόδοξα σχέδια του Μακρόν για περαιτέρω ολοκλήρωση στην ευρωζώνη είχαν μπει επί μήνες στον πάγο, εξαιτίας της καθυστέρησης στον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε «καλά νέα για την Ευρώπη» την ανακοίνωση του αποτελέσματος της εσωκομματικής ψηφοφορίας στο SPD. «Η Γαλλία και η Γερμανία θα εργαστούν μαζί, τις επόμενες εβδομάδες, για να αναπτύξουν νέες πρωτοβουλίες και να προωθήσουν το ευρωπαϊκό σχέδιο», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπόρις Τζόνσον για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο: «Να υπάρχει αυτοσυγκράτηση»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 46 εκατ. Ιταλοί – Θα πρωταγωνιστήσει η αποχή;

ΑΚΟΜΑ: Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: «Χωρίς τη συγκατάθεσή μας δεν μπορούν να γίνουν γεωτρήσεις στην Κύπρο»