Βολές Τσίπρα κατά Δαβάκη για ρατσισμό – Όσα είπε στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας στη Φυλή (pics)

Τσίπρας

Λίγες ημέρες μετά τις βίαιες επιθέσεις αντιεξουσιαστών, οι οποίοι έκαναν γυαλιά καρφιά τρεις πόλεις στην Ελλάδα, κυρίως την Αθήνα, «διαμαρτυρόμενοι» για τον τρομοκράτη Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, αλλά και μετά το κύμα επιθέσεων από διάφορες ομάδες, όπως ο Ρουβίκωνας, που δρουν ανενόχλητες, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Δυτική Αττική, στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας.

“Βλέπω πολλούς πολίτες που -παρά το ότι είμαστε σε μια εργάσιμη ημέρα- βρίσκονται εδώ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση της ασφαλείας των πολιτών. Οδηγός μας ο σεβασμός αυτού του αγαθού, στο οποίο έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στρεβλή αστυνόμευση του παρελθόντος, τονίζοντας: Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις, όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες.

Τσίπρας02

Ήταν συνειδητή επιλογή των εκάστοτε πολιτικών, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η αστυνόμευση κάποιων περιοχών ήταν πιο σημαντική από την αστυνόμευση κάποιων άλλων περιοχών, ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να υπογραμμίσει: Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ διαθέτουν ​υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του δήμου Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Οι περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας επίσημα στοιχεία που συντείνουν στο γεγονός ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια που αποδίδει αποτελέσματα.

Τσίπρας03

«Σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε».

Ο πρωθυπουργός καταλήγοντας τονισε «Οι Ρομά, που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες» κατέληξε μιλώντας από τη Φυλή, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας04

Πρόσθεσε: «Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο νοσοκομείο ξανά ο Αλέξης Τσίπρας – Τι συμβαίνει με την υγεία του

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Θερμό» επεισόδιο στην Βουλή με Κασιδιάρη: «Να αποβληθεί τώρα ο «Τούρκος» του Σύριζα!» (vid)

ΑΚΟΜΑ: Διαψεύδει ο Γιάννης Στουρνάρας τη δέσμευση των λογαριασμών του