“Βόμβες” από την Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων για την δράση των αντιεξουσιαστών: “Υπάρχει πολιτική κάλυψη” (Βίντεο)

Λάβρος ο συνδικαλιστής και αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής (ΕΑΣΥΔΑ) Σπήλιος Κρικέτος ο οποίος παρενέβη στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου το βράδυ της Πέμπτης 1η Μαρτίου.

Ο κ. Κρικέτος αναφερόμενος στην δήλωση του κ. Τόσκα ότι φταίει η Αστυνομία για την βία των αντιεξουσιαστών που έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες μέρες, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πολιτικού κόσμου λέγοντας ότι “το 1990 όταν κάηκε το Πολυτεχνείο πάλι η Αστυνομία έφταιγε; Το 2012 είχαν σπάσει στην Αθήνα 170 μαγαζιά, και μας λέγανε ότι δεν τους πιάνουμε. Όχι δεν φταίει καμμιά Αστυνομία, το πολιτικό σύστημα διαχρονικά οξυγονώνεται από 200 αλήτες και γιαυτό μπορεί και επιβιώνει. Το πολιτικό σύστημα για να πετάξει από πάνω του τις ευθύνες κατηγορεί τον απλό αστυνομικό και την ηγεσία της Αστυνομίας εκάστοτε.”

Συνέχισε ο κ. Κρικέτος λέγοντας ότι “από το 2005 μέχρι το 2017 υπάρχουν αθωώσεις αυτών των αληταράδων που πετάνε μολότοφ, το οποίο είναι κακούργημα.” Τόνισε επίσης ότι “πρέπει να σταματήσουν να κατηγορούν την Αστυνομία γιατί είναι το εύκολο θύμα. Δεν μπορεί να φταίει το 1990, το 2012 και το 2017”.

Ανέφερε επίσης το περιστατικό που μέλη του “Ρουβίκωνα” μπήκαν στην Βουλή και πριν μεταφερθούν στην ΓΑΔΑ πήραν εντολή οι αστυνομικοί να τους αφήσουν ελεύθερους, και αναρωτήθηκε αν είναι ψέμματα αυτά. Είπε χαρακτηριστικά “είναι ψέμματα που στα δικαστήρια τρέχουν αμέσως πολιτικά πρόσωπα και τους αθωώνουν;”

Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει πολιτική ανοχή, αλλά πολιτική κάλυψη διαχρονική.

Δείτε όλα όσα κατήγγειλε ο κ. Κρικέτος στον Άκη Παυλόπουλο. Η τοποθέτηση του ξεκινά στο 11:50ο λεπτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα «βάζει» με τη ΓΑΔΑ ο Τόσκας – Τους τα είπε από κοντά ο υπουργός

Νέες απειλές από αναρχικούς: «Θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος»

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Καμία ανοχή» σε φαινόμενα βίας