Για 3η χρονιά η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφαλείας

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχή χρονιά στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας, «European Cyber Security Challenge 2018» (ECSC ’18), που θα διεξαχθεί μεταξύ 15 και 17 Οκτωβρίου στο Λονδίνο.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA-European Union Agency for Network and Information Security), που λειτουργεί ως το κέντρο εμπειρογνωμοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών.

Στόχος είναι η ανεύρεση, η προσέλκυση και η ανάδειξη μιας νέας γενιάς ταλέντων στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, μέσω μιας σειράς απαιτητικών δοκιμασιών. Οι χώρες που συμμετέχουν στη διαγωνιστική δοκιμασία, εκπροσωπούνται από μία ομάδα, η οποία αποτελείται από δέκα άτομα, έναν προπονητή και έναν κριτή.

Την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό φέρει και φέτος το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Ξενάκη, μια εξειδικευμένη ομάδα εθελοντών που ασχολούνται με τον χώρο της κυβερνοασφάλειας, θα προετοιμάσουν την ελληνική συμμετοχή για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ECSC 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καρχαρίες να ρίχνουν έναν… υπνάκο κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο

«Χαμός» στην Καμπότζη: Γυναίκα παντρεύτηκε… μοσχάρι (Βίντεο)

«Εξωγήινο» στον Λευκό Οίκο κατέγραψε τουρίστας σε βίντεο