Εκδήλωση αριστερίστικων οργανώσεων υπέρ των Σκοπίων στην Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση με τίτλο “Μακεδονία γη πολυπολιτισμική, έξω το ΝΑΤΟ και οι εθνικισμοί” έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση συνυπογράφουν συλλογικότητες και οι άνθρωποι “που αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, τη δουλειά, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια όλων των λαών του κόσμου”, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωση τους και θεωρούν ως “καθήκον σήμερα να πάρουμε σαφή θέση, στα λόγια και στο δρόμο, ενάντια στο εθνικιστικό μέτωπο που σχηματίστηκε με αφορμή το όνομα της Μακεδονίας”.

Στην συνέχεια κάνουν λόγο ότι “το αίτημα δηλαδή να απαγορευτεί στο γειτονικό λαό να χρησιμοποιεί το όνομα της Μακεδονίας, είναι άδικο, ιστορικά λαθεμένο και ανήθικο” και ότι “ο λαός αυτός έχει και σήμερα το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα να χρησιμοποιεί κι αυτός το όνομα της Μακεδονίας. Αυτό το δικαίωμα εμείς στην αριστερά θα το υπερασπιστούμε με όποιο κόστος, όπως κάνουμε πάντα: στην Παλαιστίνη, το Κουρδιστάν ή την Καταλονία”.

Οι συλλογικότητες που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι οι εξής: Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Αριστερή Συσπείρωση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, Οργάνωση Νεολαίας Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ανασύνθεση, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να γιατί οι Αμερικανοί θέλουν να τελειώσει το θέμα των Σκοπίων

Βαρύ πλήγμα στους εθνομηδενιστές τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία (Βίντεο)

Στα γαλανόλευκα και η Γερμανία – Συλλαλητήριο στο Μόναχο για την Μακεδονία (Εικόνες)