Ελεύθερος αφέθηκε ο 88χρονος που πυροβόλησε τους ληστές του στη Γλυφάδα

88χρονος

Ελεύθερος αφέθηκε ο ο 88χρονος που πυροβόλησε τους ληστές του με περιορισμό εξόδου από τη χώρα. Αυτή ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα. 

Σε βάρος του 88χρονου είχε ασκηθεί δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία, ενώ ποινική δίωξη για ληστεία ασκήθηκε και σε βάρος των δύο ληστών.

«Παππού, μου έπεσε η μπάλα στην αυλή σου. Παίζαμε στο σχολείο και μας έφυγε. Μπορείς να μου ανοίξεις να την πάρω. Αν μπορείς δέσε και τον σκύλο να μην με φάει» είπε ο 18χρονος νεαρός Έλληνας, στον 88χρονο απόστρατο του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να τον πείσει να του ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του, όπως προκύπτει από την κατάθεση του ηλικιωμένου στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με την δικογραφία, το θύμα της ληστρικής επίθεσης νωρίτερα είχε πει ψέματα στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας πως τραυμάτισε τον δράστη με σπαθί… σαμουράι.

Με το πρόσχημα της… μπάλας, ο 88χρονος υπάκουσε στις προτροπές και όταν άνοιξε την πόρτα βρέθηκε αντιμέτωπος εκτός από τον νεαρό και με έναν 28χρονο από την Αλβανία, ο οποίος τον άρπαξε από τον λαιμό και τον εξανάγκασε να κάτσει σε μια καρέκλα στο χολ του σπιτιού.

Σχεδόν άμεσα άρπαξε με τη βία από τον λαιμό του ηλικιωμένου μια χρυσή αλυσίδα με δύο σταυρούς και μια βέρα. Οι δράστες στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κρεβατοκάμαρα απ’ όπου αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα. Κάποια στιγμή, οι δράστες βρήκαν ένα πιστόλι, κειμήλιο αλλά χρηστικό, που είχε παράνομα στην κατοχή του ο 88χρονος και τον απειλούσαν με αυτό προκειμένου να τους αποκαλύψει που είχε χρήματα. Νομίζοντας ότι ο ηλικιωμένος είναι «εύκολο θύμα» ακούμπησαν το όπλο σε κοντινό του σημείο, και όταν ο 88χρονος είχε κερδίσει την… εμπιστοσύνη τους, το άρπαξε και πυροβόλησε μία φορά τον 28χρονο Αλβανό προκαλώντας του διαμπερές τραύμα στην παλάμη του δεξιού του χεριού.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο ηλικιωμένος κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι στο εσωτερικό του σπιτιού εντόπισαν κηλίδες αίματος. Αρχικά ο 88χρονος είχε καταθέσει πως την ώρα που οι ληστές ερευνούσαν την κρεβατοκάμαρα εκείνος με ένα σπαθί σαμουράι που είχε κρυμμένο τραυμάτισε σοβαρά τον έναν από τους δράστες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας άρχισαν να αναζητούν άτομα που μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομείο και ξεκίνησαν την έρευνα από το Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, το οποίο εφημέρευε. Πράγματι εκεί εντόπισαν τον 28χρονο από την Αλβανία, ο οποίος είχε πάει εκεί για να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες. Ο τραυματίας ληστής ομολόγησε την πράξη του και αποκάλυψε το «ψέμα» του θύματος, καθώς τον είχε πυροβολήσει με πιστόλι και δεν τον τραυμάτισε με σπαθί! Ο 28χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη και ο 18χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κάποια από τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του ηλικιωμένου. Και οι δύο δράστες αναγνωρίστηκαν από τον 88χρονο απόστρατο Λιμενικό.

Το ιαπωνικό σπαθί και τα ρούχα του ηλικιωμένου αρχικά κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς εξερεύνηση, ενώ το πιστόλι, η βολίδα και ο κάλυκας στάλθηκαν για βαλλιστική εξέταση. Τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας παρήγγειλαν τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης του 28χρονου αλλά και του 88χρονου, ενώ ο χώρος της οικίας εξερευνήθηκε για τη λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταβεβλημένος ο 88χρονος που πυροβόλησε τους ληστές στο σπίτι του: «Ήθελα μόνο να προστατευτώ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 88χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε τους επίδοξους ληστές του στη Γλυφάδα

ΑΚΟΜΑ: Σοκ στη Ζάκυνθο – Βρέθηκε νεκρός νεαρός άντρας στο κέντρο της πόλης