Επιμένουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις στο απειλητικό εξώδικο

Επιμένουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις για το εξώδικο που έστειλαν στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπου επισείουν την τιμωρία θανατικής ποινής σε περίπτωση συμφωνίας λύσης σύνθετης ονομασίας για τα Σκόπια.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες το εξώδικο είναι και ο συντονιστής του Εκτελεστικού Προεδρείου, της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Παναγιώτης Ιασωνίδης, ο οποίος με χθεσινές δηλώσεις του στο ελληνικό πρόγραμμα του sbs.com.au, καταδίκασε τη χρήση αυτής της φρασεολογίας.

Ωστόσο, ο κ. Ιασωνίδης, προέβη σε διευκρινιστική δήλωση.

«Σχετικά με το Εξώδικο που έχουν εκδώσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά τον κόσμο προς τους κ.κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο, θα ήθελα να διευκρινίσω πως το κείμενο συνέταξε μια Ποινικολόγος. Η αναφορά στις επιπτώσεις της Εθνικής Μειοδοσίας, με βάση το άρθρο 138 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι ισόβια κάθειρξη ή θάνατο, καταγράφτηκαν στα εξώδικα γιατί αυτό επιβάλει η νομολογία της Ελλάδας. Τα εν λόγω εξώδικα εκδόθηκαν από τις Παμμακεδονικές για να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, και στην ύστατη ώρα, να τονίσουμε πως δεν δεχόμαστε την όποια παραχώρηση, μέρους η ολοκλήρου, του ονόματος «Μακεδονία», είτε σε σύνθετη μορφή, είτε σε παράγωγη μορφή.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο 138 του ποινικού κώδικα, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Ιασωνίδης, προβλέπει τιμωρία σε θάνατο σε «όποιον επιχειρεί με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας, να αποσπάσει από το ελληνικό κράτος έδαφος που ανήκει σε αυτό ή να συγχωνεύσει έδαφος του ελληνικού κράτους σε άλλη πολιτεία.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα Σκόπια σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς για συνομιλίες

Νέα τριμερής συνάντηση Νίμιτς-Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στις 30 Μαρτίου στη Βιέννη

Στα γαλανόλευκα και η Γερμανία – Συλλαλητήριο στο Μόναχο για την Μακεδονία (Εικόνες)