Κικίλιας: “Το ελληνικό ποδόσφαιρο πηγαίνει καλά, αν μια οικογένεια μπορεί να πάει στο γήπεδο”

Κικίλιας

«Κριτήριο για το αν πηγαίνει καλά ο ελληνικός αθλητισμός -και δη το ελληνικό ποδόσφαιρο- είναι αν ένας πατέρας μπορεί να πάρει τα παιδιά του και την οικογένειά του και να πηγαίνουν στο γήπεδο. Προφανώς αυτό δε μπορεί να συμβεί» δήλωσε, για τα γεγονότα στην Τούμπα, ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας πως και στον αθλητισμό και στην πολιτική τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως παρακολουθεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας πως έπειτα από τρία χρόνια, έχει αποτύχει. «Διολισθαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλο και περισσότερο κόσμος το απαξιώνει και το αποστρέφεται. Δυστυχώς, εδώ που έχουμε φτάσει, με ημίμετρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να διορθωθεί μια κατάσταση που έχει πάρει στραβό δρόμο. Δεν έχει τη δυνατότητα ούτε τη δύναμη ένας υφυπουργός Αθλητισμού να σηκώσει το βάρος μόνος του και πρέπει να παρθούν πολιτικές αποφάσεις» είπε, για να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παρεμβαίνει στις τρεις εξουσίες και να τις διαπλέκει.

«Προέκταση αυτού υπάρχει και στο ποδόσφαιρο. Δε χρειάζεται η κριτική της αντιπολίτευσης για να το δούμε αυτό. Είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού και η κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια να το κρύψει» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίαςκατηγόρησε την κυβέρνηση πως σε πολύ κρίσιμα θέματα έχει δύο ή τρεις γραμμές στο εσωτερικό της. «Όλοι θέλουμε να γυρίσουν οι στρατιωτικοί μας πίσω στην Ελλάδα και θα θέλαμε να μην έχει δημιουργηθεί καν αυτό το επεισόδιο. Πρέπει, όμως, σε τέτοια περιστατικά να υπάρχουν γρήγορες, στοχευμένες αντιδράσεις και συνολική στρατηγική. Παρατηρώ ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι διχοτομημένη, έχει άλλη άποψη από τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος έχει διαφορετική άποψη από κυβερνητικά στελέχη, στα οποία αντιτίθενται βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν δεν είναι ενιαία και αρραγής η στάση της κυβέρνησης, καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συνεννόηση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση» σημείωσε ο κ. Κικίλιας,

Εκτίμησε επίσης πως η κυβέρνηση με λανθασμένο τρόπο και χωρίς πραγματική στρατηγική άνοιξε όλα τα εθνικά θέματα. «Μια εξωτερική πολιτική που αντί να υποστηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα προς το εξωτερικό, γίνεται με το βλέμμα προς τα μέσα και με την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η οικονομία μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να ανακάμψει. Στα εθνικά θέματα αν γίνει ζημιά ή μια εθνική ταπείνωση ή ένα θερμό επεισόδιο, αυτό πολύ δύσκολα αναστρέφεται» επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με τις δηλώσεις Π. Καμμένου, περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τον κ. Τζανακόπουλο, τον κ. Κοτζιά, τον κ. Κατρούγκαλο και την υπόλοιπη κυβέρνηση.

«Ας αποφασίσουν στην κυβέρνηση: Θα αντιμετωπίσουν την Τουρκία σε διπλωματικό επίπεδο, όπως λέει ο κ. Τσίπρας ή με τον τρόπο που το κάνει ο κ. Καμμένος για να επιβιώσει πολιτικά στο εσωτερικό της χώρας; Το γεγονός ότι στις δύο κυβερνητικές συσκέψεις για την κρίση δεν συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, λέει πολλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η υπόλοιπη κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τον κυβερνητικό του εταίρο» είπε ο κ. Κικίλας.

Και συμπλήρωσε: «Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την εθνική θέση σε όλα τα διεθνή φόρα. Σε δεύτερο χρόνο θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τι πήγε λάθος και πόσο ολιγώρησε η κυβέρνηση. Υπάρχει τουρκική προκλητικότητα. Η Τουρκία είναι μια αποσταθεροποιημένη χώρα με προβλήματα στο εσωτερικό της και προσπαθεί να τα εξάγει. Τους τελευταίους μήνες, ο τρόπος που χειρίστηκε τα θέματα με την Τουρκία η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και η ρητορική που χρησιμοποίησε έκαναν ζημιά»

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ο κ. Κικίλιας εκτίμησε πως είναι ένα βήμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν καλύτερο συντονισμό, αλλά δεν είναι το μόνο. «Βεβαίως είμαστε υπέρ. Ο τρόπος όμως που επιλέγει η κυβέρνηση να γίνει αυτό, δείχνει προσπάθεια διεμβολισμού ενός άλλου κόμματος» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λοβέρδος για Σαββίδη: «Πλήρης κυβερνητική αποτυχία και στο ποδόσφαιρο»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκουρλέτης: «Όποιος μπαίνει με περίστροφο στον αγωνιστικό χώρο, είναι προκλητικά απαράδεκτο»

ΑΚΟΜΑ: Η αντίδραση Γιαννακόπουλου στα γεγονότα της Τούμπας: «Respect στον Ιβάν» (pic)