Κομμουνιστής πολιτικός με 13 λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας

Καταθέσεις περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων και 5,4 κιλά χρυσό έχει ο υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία, Πάβελ Γκρουντίνιν

Οι φορολογικές αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι ο υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Πάβελ Γκρουντίνιν έχει 13 λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα, ενώ ένας από τους λογαριασμούς αφορά τοποθετήσεις χρυσού.

Την σχετική ανακοίνωση προς τους δημοσιογράφους έκανε το μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Αλεξάντρ Κίνεφ, ενώ ο αντιπρόεδρος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, Νικολάι Μπουλάγιεφ, διευκρίνισε ότι σε όλους αυτούς τους λογαριασμούς ο Γκρουντίνιν είχε καταθέσεις περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων και 5,4 κιλά χρυσό.

Ο Κίνεφ μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή» ο επιχειρηματίας Πάβελ Γκρουντίνιν είχε δηλώσει «ότι δεν έχει λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες».

Ωστόσο παρά την παρατυπία αυτή, ο Πάβελ Γκρουντίνιν, φαίνεται ότι θα συνεχίσει τον προεκλογικό του αγώνα, όπως μεταδίδει το news.gr.

Όπως δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Σεργκέι Σιρότκιν, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία 24», η Επιτροπή, δεν μπορεί « αυστηρά να απαιτήσει» να σταματήσει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος για την προεδρία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας Πάβελ Γκρουντίνιν, επειδή δεν έκλεισε τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

8 συλλήψεις στη «γειτονιά των τζιχαντιστών» στις Βρυξέλλες

Φοβούνται τρομοκρατική επίθεση – Κλειστή η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα

Το δεξί χέρι του Ερντογάν… ξαναχτύπησε: «Ελάτε στα Ίμια και θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου!» (video)