Μπακογιάννη: “Απογοητευτική η στάση ΕΕ και διεθνούς κοινής γνώμης για τους Έλληνες στρατιωτικούς”

Μπακογιάννη

«Απογοητευτική» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη τη στάση της διεθνούς κοινής γνώμης και της ΕΕ, όσον αφορά την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές της Αδριανούπολης.

«Είναι εξαιρετικά απογοητευτική η στάση της διεθνούς κοινής γνώμης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως και γενικότερα όλες οι διεθνείς οργανώσεις. Αυτό που έκανε η Τουρκία και αυτό που δηλώνει ότι θα κάνει περαιτέρω, ότι θα αλλάξει τα σύνορα της Συρίας, είναι η πρώτη ευθεία καταπάτηση της συνθήκης της Λωζάνης», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή της στο Real FM.

«Χρειάζεται το σύνολο των προσπαθειών μας πρωτίστως για να έρθουν πίσω οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και δεύτερον για να μειωθεί και να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο. Αυτοί είναι οι δύο στόχοι που πρέπει να έχει η κυβέρνηση», επεσήμανε εν συνεχεία η κ. Μπακογιάννη.

«Για να τους πετύχει χρειάζεται ενότητα του πολιτικού λόγου της κυβέρνησης και όχι διγλωσσίες γιατί η διγλωσσία δεν κρύβει μόνο έλλειψη ταύτισης απόψεων αλλά και διαφορετική ανάλυση των δεδομένων, άρα είναι άκρως προβληματική όταν εμφανίζεται σε επίπεδο ελληνικής κυβέρνησης. Καλό είναι να σοβαρευτούμε και να καταλάβουμε ότι με αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να παίζουμε», τόνισε η ίδια.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, η Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο εκκίνησε η διαπραγμάτευση του ονοματολογικού δεν είχε πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Χωρίς ενιαία κυβερνητική γραμμή, χωρίς ενιαίο εθνικό μέτωπο, χωρίς να θέσουμε το σύνολο του πακέτου, δεν δημιουργούσαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να επιλυθεί».

«Μην υποτιμάτε το blame game, διατρέχουμε κίνδυνο να μην κλείσει και να φορτωθούμε εμείς την ευθύνη», επεσήμανε κλείνοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρέμβαση Πάιατ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: «Ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Την έφαγαν οι… Βούλγαροι – Διεγράφη η Έλλη Παπαγγελή από τη Νέα Δημοκρατία

ΑΚΟΜΑ: Μήνυμα Παυλόπουλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού