Παράταση ενός μήνα ζητάει η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis

Novartis

Παράταση εργασιών ενός μήνα, ζήτησε η Προκαταρτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεσης Novartis σε σχέση με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται.

Το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχουν απομείνει στην Επιτροπή θα συζητήσουν το θέμα της αρμοδιότητας της σχετικά με την διερεύνησης της υπόθεσης ή την παραπομπή της δικογραφίας στη Δικαιοσύνη.

Στην Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, διαβάστηκαν οι απαντητικές αρνητικές επιστολές που έστειλαν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα και ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν να προσέλθουν για να εκφράσουν γνώμη σχετικά με διαδικαστικά θέματα, αλλά θέλουν την διερεύνηση της υπόθεσης με εξέταση όλων των μαρτύρων.

Παράλληλα τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για τις δύο νέες συσχετιζόμενες δικογραφίες για τα εμβόλια και τα αντιϊκά φάρμακα που διαβιβάστηκαν στην Βουλή από την Δικαιοσύνη.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει και να αποφασίσει το θέμα της αρμοδιότητας ή όχι της Προκαταρκτικής για το αν τα τυχόν διερευνώμενα αδικήματα εμπίπτουν στην προστασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών για τα μέλη της Κυβέρνησης και τους υφυπουργούς ή όχι είναι αδικήματα που δεν συνδέονται με τα υπουργικά καθήκοντα και επομένως η δικογραφία θα πρέπει να επιστραφεί στη Δικαιοσύνη για διερευνηθούν όπως γίνεται με τα αδικήματα του «μαύρου» χρήματος.

Άποψη, που έχει υποστηριχθεί και περιγραφεί σε όλους τους τόνους από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε μια τέτοια απόφαση η Επιτροπή, ουσιαστικά το επόμενο διάστημα αφού κλείσει το θέμα της αρμοδιότητας θα προχωρήσει στη σύνταξη του πορίσματός της. Στη διαδικασία αυτή είτε θα επανέλθουν τα κόμματα που έχουν αποχωρήσει είτε θα στείλουν τις θέσεις τους εάν θελήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον ανακριτή Διαφθοράς η δικογραφία για Μαρινάκη και Noor1

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρήγγειλαν τόνους αντιικών φαρμάκων χωρίς να υπάρχει πανδημία

ΑΚΟΜΑ: «Δεν είχαμε πρόθεση»: Ζητούν συγνώμη οι δυο οπλίτες για το βασανισμό σκύλου σε στρατόπεδο της Κόνιτσας