Π. Σκουρλέτης για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς: “Προέχει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα” (Βίντεο)

“Δεν είναι η πρώτη φορά στις σχέσεις των δυο χωρών που έχουμε ακραίες καταστάσεις”, τόνισε ο Υπουργός των Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη από τους Τούρκους.

Ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος του Άκη Παυλόπουλου στην εκπομπή Παρεμβάσεις την Δευτέρα 26 Μαρτίου, ανέφερε επίσης ότι τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα στην περιοχή του Έβρου και αναφέρθηκε στο περιστατικό που είχε σημειωθεί το 1984 με Έλληνα στρατιώτη νεκρό.

Σημείωσε επίσης, ότι “η μεταχείριση και η αξιοποίηση από την μεριά της Τουρκίας στο συγκεκριμένο τυχαίο περιστατικό εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων και των σχεδιασμών για όξυνση των σχέσεων της με την Ελλάδα”.

“Αυτό που προέχει είναι να υπάρχει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και αυτά τα στοιχεία τα έχει η χώρα και θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε ως πολιτικές δυνάμεις αλλά και ο καθένας ξεχωριστά αυτή την ώρα, προσεκτικές δηλώσεις, ώστε να εδραιώσουμε ένα κλίμα συνεννόησης και όχι για μικροκομματικούς εντυπωσιασμούς”, τόνισε επίσης ο κ. Σκουρλέτης.

Δείτε όλα όσα είπε ο Υπουργός των Εσωτερικών στο πρώτο μέρος της εκπομπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιμένει ο Σκουρλέτης για το Σκοπιανό: «Η θέση του Πάνου Καμμένου είναι λάθος»

Σκουρλέτης για Σκοπιανό: «Υπάρχουν προϋποθέσεις να κλείσει με κοινά αποδεκτή ονομασία»

Σκουρλέτης στις Παρεμβάσεις: Πρέπει να υπάρχει δημόσιος μηχανισμός αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης