Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις ο Ερντογάν – Εισαγγελείς ζήτησαν τη σύλληψη 70 αξιωματικών του στρατού

Ερντογάν

Τη σύλληψη 70 εν ενεργεία αξιωματικών του στρατού που φέρεται ότι συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν διέταξαν εισαγγελείς στην Τουρκία.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στην Πενσιλβάνια ιμάμη ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Όπως μετέδωσε το CNN Turk, η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονα επιχειρήσεις σε 38 επαρχίες σε όλη την Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας της οποίας προΐσταται η εισαγγελία στο Ικόνιο, στα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι ύποπτοι μπήκαν στο στόχαστρο των Αρχών με βάση καταθέσεις στρατιωτών, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν συλληφθεί για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη και οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για τη στρατολόγηση μαθητών για το κίνημα του Γκιουλέν.

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι η Τουρκία έχει συλλάβει 160.000 ανθρώπους και έχει αφήσει ελεύθερους σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όχημα έπεσε πάνω σε στρατιώτες στη Γαλλία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Τσερναβόντα της Ρουμανίας

ΑΚΟΜΑ: Νέα καθυστέρηση για το μεγάλο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb