Μόσχα: Έχουμε μάρτυρες που συμμετείχαν στο σκηνοθετημένο βίντεο με τα χημικά όπλα

Η Ρωσία προτίθεται να παρουσιάσει στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) μάρτυρες από τη Συρία που συμμετείχαν στο σκηνοθετημένο βίντεο της οργάνωσης “Λευκά κράνη” περί της δήθεν επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα.

Αυτό ανακοίνωσε με ανάρτηση της στην σελίδα της στο twitter η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στον ΟΑΧΟ.

Όπως διευκρίνισε η μόνιμη ρωσική αντιπροσωπεία η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Αρχικά θα ενημερωθούν τα μέλη του ΟΑΧΟ ενώ στη συνέχεια θα επακολουθήσει συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή μαρτύρων από την Συρία.

Στην ύπαρξη μαρτύρων είχε αναφερθεί κατά την διάρκεια ομιλίας του στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού στις 16 Απριλίου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΟΑΧΟ Αλεξάντρ Σούλγκιν.

Σύμφωνα με τον Σούλγκιν οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες που πραγματοποίησαν έρευνα στην πόλη Ντούμα δεν εντόπισαν καμία ένδειξη ότι έγινε χρήση χημικών όπλων. Ωστόσο, κατάφεραν να βρουν άτομα που συμμετείχαν στο σκηνοθετημένο, όπως είπε, βίντεο, το οποίο είχε παρουσιασθεί ως αποδεικτικό στοιχείο της επίθεσης με χημικά όπλα που είχε γίνει στην Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρωσία: Η επίθεση στην Ντούμα ήταν «σκηνοθετημένη» από τα Λευκά Κράνη

Ρωσία: Η Βρετανία πίσω από την «σκηνοθετημένη» επίθεση με τα χημικά στην Ντούμα

Δαμασκός και Τεχεράνη καταγγέλουν συνωμοσία για τα χημικά – Ο ρόλος της μκο Συριακό Πρακτορείο