“Η αναγνώριση των μετεωριτών με απλό τρόπο” από τον καθηγητή Ιωάννη Μπαζιώτη στο Μουσείο Γουλανδρή

Το TEDxAUAthens2018 (TEDxAgricultural University of Athens) έρχεται για πρώτη φορά το Σάββατο, 28 Απριλίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο “Ανάπτυξη” (Growth).

“Μουσικές και χορευτικές παραστάσεις θα χαρίσουν ευχάριστα διαλείμματα ενώ και τα ειδικά εργαστήρια θα είναι εκεί για να σας προσφέρουν διαδραστικά την ευκαιρία να πάρετε μέρος στη δική μας, αλλά και να ανακαλύψετε τη δική σας μοναδική ανάπτυξη!”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της TEDxAUAthens2018.

12 ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους και από διαφορετική σκοπιά ο καθένας θα δώσουν τη δική τους ξεχωριστή διάσταση στον όρο “growth”.

Ανάμεσα τους και ο Ιωάννης Μπαζιώτης επίκουρος καθηγητής Ορυκτολογίας-Πετρολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και κατέχει PhD στην Πετρολογία-Γεωλογία. Πριν λίγο μόλις καιρό επέστρεψε από το ταξίδι του-εμπειρία ζωής στην Ανταρκτική. Εκεί βρισκόταν ως ο πρώτος Έλληνας επιστήμονας σε αποστολή της NASA! Στο #TEDxAUAthens θα μιλήσει φυσικά για το “κυνήγι” μετεωριτών στην άκρη του κόσμου!

“Η μελέτη των μετεωριτών προϋποθέτει την αναγνώρισή τους. Εμείς, θα δούμε και θα αναγνωρίσουμε μετεωρίτες, με χρήση μικρού φορητού μικροσκοπίου, εντοπίζοντας τα βασικά τους χαρακτηριστικά πχ την παρουσία τετηγμένου φλοιού, μίας λεπτής κρούστας που δημιουργείται κατά το πέρασμα από την ατμόσφαιρα της Γης”, επισημαίνει στην ανακοίνωση της η TEDxAUAthens2018 για την ομιλία του κ. Μπαζιώτη.

Εισιτήρια για την εκδήλωση μπορείτε να προμηθευτείτε παρακάτω:
https://www.eventora.com/en/Events/tedxauathens-2018

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://tedxauathens.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διέπρεψαν οι Έλληνες μαθητές σε διεθνή Αστρονομική Ολυμπιάδα

Επιστήμονας αναζητεί μετεωρίτες στην Ελλάδα – Πώς θα τους ξεχωρίσετε

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 263 μετεωρίτες «βρήκε» ο Έλληνας γεωλόγος στην Ανταρκτική