Πυραυλική επίθεση κατά της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας

Οι δυνάμεις αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισαν τους βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι από τη γειτονική Υεμένη εναντίον του Ριάντ και της νότιας πόλης Ναζράν.

Σαουδαραβικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δυνάμεις της χώρας αναχαίτισαν ένα βαλλιστικό πύραυλο πάνω από το Ριάντ, αφού τρεις εκρήξεις ακούστηκαν και τρία σύννεφα καπνού υψώνονταν στον ουρανό της πρωτεύουσας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο al Masirah που ελέγχεται από τους Χούθι, ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ότι στοχοθέτησαν με βαλιστικούς πυραύλους το σαουδαραβικό υπουργείο Άμυνας στο Ριάντ.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ζημιές.

Ο σαουδαραβικός συνασπισμός δυνάμεων με ανακοίνωσή του τόνισε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν έναν πύραυλο πάνω από την νότια πόλη Ναζράν.

Σύμφωνα με το al Masirah, η επίθεση των υεμενιτών ανταρτών είχε στόχο μια εγκατάσταση διανομής στην πόλη, που ανήκει στον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό Saudi Aramco.

Δεν υπήρξε κάποιο άμεσο σχόλιο από την εταιρεία.

Οι Χούθι έχουν εντείνει τις επιθέσεις πυραύλων εναντίον του Βασιλείου, σε απάντηση, σύμφωνα με τους ίδιους, στις αεροπορικές επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού εναντίον των ανταρτών, συμμάχων του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eurocontrol: Προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις προσεχείς 72 ώρες

Δαμασκός και Τεχεράνη καταγγέλουν συνωμοσία για τα χημικά – Ο ρόλος της μκο Συριακό Πρακτορείο

Συρία: Αποχωρεί η τζιχαντιστική οργάνωση Τζάις αλ-Ισλάμ από την ανατολική Γούτα