Στήριξη από Ντάισελμπλουμ: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ιταλούς και τους Έλληνες μόνους»

Ντάισελμπλουμ

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στους συνοριακούς ελέγχους και στην κοινή προστασία των εξωτερικών μας συνόρων. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ιταλούς και τους Έλληνες μόνους σε αυτό», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Eurogroup, μίλησε στο BBC News. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο προσφυγικό και ζήτησε να βοηθηθούν η Ελλάδα και η Ιταλία.

Είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει πείσει ακόμα το μπλοκ να ακολουθήσει τα σχέδιά του για μια βαθύτερη πολιτική ένωση και πρόσθεσε ότι αυτές οι ιδέες δεν θα υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, μιλώντας για την Ε.Ε. στη μετά Brexit εποχή, ο Ντάισελμλουμ δήλωσε ότι τα αμφιλεγόμενα σχέδια της Γαλλίας για έναν υπουργό Οικονομικών για την Ευρωζώνη, αποτελούν πραγματικά «ένα σύμβολο βαθύτερης ολοκλήρωσης».

«Οι οικονομικές πτυχές του οράματός του για ολοκλήρωση είναι πολύ λιγότερο σημαντικές από την ασφάλεια και την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης», είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας ότι οι οικονομικές προτάσεις Μακρόν δεν θίγουν «τις πραγματικές αδυναμίες της Ευρώπης, στις οποίες περιλαμβάνονται «τα σύνορα, η ασφάλεια και η υπερεξάρτηση από τις τράπεζες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέρμα η ανησυχία! Συνετρίβη στη Γη ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Tiangong-1

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης στο Κεμέροβο της Ρωσίας μετά την τραγωδία στο εμπορικό κέντρο

ΑΚΟΜΑ: Έξι αστυνομικοί νεκροί κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακές του Μεξικού (pics)