Επίθεση Τζανακόπουλου σε Κ. Μητσοτάκη και Β. Μαρινάκη – “Πέφτουν” μηνύσεις και αγωγές

Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα Κολομβία, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση αυτή ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας», και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για την ταύτιση του με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει έναν διωκόμενο επιχειρηματία.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Τζανακόουλος τόνισε πως «ο κ. Μαρινάκης ενορχηστρώνει, με επαναλαμβανόμενα χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα, την επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη».

Είπε ότι «ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παλινόρθωση των πολιτικών κομμάτων τα οποία για δεκαετίες εξέθρεψαν ένα σύστημα διαφθοράς, διαπλοκής και παραεξουσίας διαφόρων ολιγαρχών που θεωρούν ότι οι πολίτες, η κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη, οι δημοκρατικοί θεσμοί τούς χρωστάνε» και συνέχισε:

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μέτωπο με την συμμορίτικη ασυδοσία, την αυταρέσκεια και την προσβλητική για τη δημοκρατία αλαζονεία αυτού του συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Η κυβέρνηση αυτή, λοιπόν, ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας.

Και ο κ. Μαρινάκης που διώκεται ποινικά από την ελληνική Δικαιοσύνη για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις -και για εμπορία ναρκωτικών- ο κ. Μαρινάκης που ενορχηστρώνει με επαναλαμβανόμενα χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα την επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μαρινάκης που έχει μετατρέψει ένα ιστορικό συγκρότημα του ελληνικού τύπου σε σκουπιδότοπο, πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του.

Ο στόχος του, βεβαίως, είναι προφανής αλλά του ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες».

Μήνυση και αγωγή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει νομικά εναντίον των κ.κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη και σημείωσε: «Τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του “Βήματος” όσο και των “Παραπολιτικών” δεν θα μείνουν αναπάντητα. Όπως και κανένα άλλο συκοφαντικό δημοσίευμα στο εξής. Έχουμε ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του κ. Μαρινάκη όσο και κατά του κ. Κουρτάκη ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλλει, με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους, δήθεν αποκαλύψεις. Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία».

Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης

Στο σημείο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και παρατήρησε:

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επισήμως έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον κ. Μαρινάκη. Σας θυμίζω την πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής κατά του υπουργού Άμυνας, εξηγούσε ότι αν πληγεί ο επιχειρηματίας πλήττεται και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη:

– Πρώτον: Να μας εξηγήσει το λόγο αυτής της ταύτισης

– Δεύτερον: Να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει ένα διωκόμενο επιχειρηματία.

Και, τέλος, ενημερώνουμε τον κ. Μαρινάκη και τους συνεργάτες του ότι αν θεωρούν ότι μια άλλη κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του ή θα του εξασφαλίσει μια καλύτερη μεταχείριση, ο ελληνικός λαός θα τους απογοητεύσει ξανά.

Και, παρεμπιπτόντως, να σας θυμίσω ότι είναι η όγδοη μέρα που ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει στο καίριο ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω οφσόρ την εταιρία της συζύγου του το 2017 και την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νίκος Παππάς: Eκλογές το 2019 και καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

Hχηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Ερντογάν: Οι μεγάλοι πολιτικοί μετράνε τα λόγια τους

Εμφύλιος στη συγκυβέρνηση: Άγριος καβγάς Αυλωνίτου – Δημήτρη Καμμένου (Βίντεο)