Επεισόδιο στη Ρω – Καρέ-καρέ η δυναμική “απάντηση” της ελληνικής φρουράς

Ρω

Κλιμακώνει τις προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα η Άγκυρα και μετά την υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από την νήσο Παναγιά των Οινουσσών ανήμερα του Πάσχα, μία μέρα μετά τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από την ακριτική Ρω.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρουν πως το ελικόπτερο πέταξε πολύ κοντά και περιμετρικά του νησιού, ενώ δεν υπήρξε οπτική επαφή με το ελικόπτερο, παρά μόνον ακούστηκε ο ήχος της πτήσης του.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας, με την ελληνική στρατιωτική φρουρά να απαντά με τροχιοδεικτικά πυρά, με αποτέλεσμα το τουρκικό ελικόπτερο να απομακρυνθεί.

Άμεση ενημέρωση Τσίπρα-Καμμένου
«Εφαρμόστηκαν κατά γράμμα όλοι οι κανόνες εμπλοκής», λένε οι ίδιες πηγές, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό και ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον αρχηγό ΓΕΣ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ λίγο μετά το επεισόδιο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για την εκτίμηση της κατάστασης.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος συνομίλησε και με τον αξιωματικό στο φυλάκιο που βρίσκεται στη νήσο Ρω, τον οποίο και συνεχάρη για τα αντανακλαστικά που επέδειξε, καθώς και για την άμεση εφαρμογή των κανόνων εμπλοκής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κικίλιας: «Σχεδόν 12 ώρες μετά το περιστατικό στη Ρω το ΥΕΘΑ δεν έχει ενημερώσει τους πολίτες»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοβαρό επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω – Άμεση η αντίδραση του ελληνικού στρατού

ΑΚΟΜΑ: Π. Καμμένος και Αρχηγός ΓΕΣ στα Φυλάκια Παναγιάς Οινουσσών και Φαρμακονησίου για το Πάσχα