Θεοδωράκης: “Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την αύξηση της εγκληματικότητας”

Θεοδωράκης

Παρέμβαση για το θέμα της εγκληματικότητας έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, έχουν μεγάλη ευθύνη για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Απέδωσε επιπλέον ευθύνες και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρακευόπουλο, καθώς, όπως είπε, «η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και λόγω του κακού τρόπου που επέλεξε ο κ. Παρασκευόπουλος για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

«Βγαίνουν από τις φυλακές άνθρωποι οι οποίοι οργανώνουν αυτά τα κυκλώματα ή είναι οι ίδιοι αυτοί που συνδέονται με διάφορους τρόπους με τα εγκλήματα που γίνονται μετά. Πρέπει λοιπόν να ξαναδούμε και την σωφρονιστική μας πολιτική», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως, ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος από την αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας και «πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι το θέμα της εγκληματικότητας δεν είναι δευτερεύoν θέμα, αλλά πρωτεύον. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στο σπίτι τους».

Στο πλέγμα των προτάσεων που έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν να αυξηθούν οι περιπολίες στις γειτονιές, να αυξηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους και κατ’ επέκταση να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στη γειτονιά. Ενώ, όπως τόνισε, είναι πολύ σημαντικό να σταματήσει το φαινόμενο που παρατηρείται «τη μια μέρα να συλλαμβάνονται οι δράστες και την επόμενη να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε κριτική για τον αριθμό των αστυνομικών που διατίθεται για τη φύλαξη πολιτικών και των επιχειρηματιών λέγοντας ότι, «οι αστυνομικοί που δουλεύουν στην ασφάλεια υψηλών προσώπων, ίσως είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που θα έπρεπε και εδώ είναι η προσωπική ευθύνη του κάθε πολιτικού να έχει το μίνιμουμ της ασφάλειας και όχι το μάξιμουμ, όπως κάνουν τώρα οι περισσότεροι», κατέληξε σχετικά.

Μιλώντας δε για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως, όπου βρέθηκε και ο ίδιος την περασμένη Κυριακή, τόνισε ότι λύση ενδεχομένως είναι όσοι παίρνουν τις αποφάσεις να μείνουν μια εβδομάδα στην περιοχή για να καταλάβουν ακριβώς τι συμβαίνει και πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: «Ο Καμμένος είναι επικίνδυνος, θα τον είχα διώξει χθες»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιγαντώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά το «τρελός ο Ερντογάν» του Καμμένου!

ΑΚΟΜΑ: Δημήτρης Καμμένος: «Να πέσουν οι τόνοι απέναντι στον Ερντογάν»