Ιράν: Άρχισε η δίκη υπόπτων ως μελών του ΙΚ που κατηγορούνται για φονικές επιθέσεις

Η δίκη υπόπτων ως μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που κατηγορούνται ότι τον Ιούνιο του 2017 πραγματοποίησαν δύο φονικές επιθέσεις στην Τεχεράνη, άρχισε σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mizan online.

Ήταν οι πρώτες επιθέσεις στο Ιράν για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε η σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση.

“Είκοσι έξι πρόσωπα είναι κατηγορούμενα στην υπόθεση”, δήλωσε ο δικαστής Αμπολγασέμ Σαλαβατί, μετέδωσε το πρακτορείο, που εξαρτάται από τη δικαστική εξουσία.

Στις 7 Ιουνίου 2017, 17 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και δεκάδες τραυματισθεί σε επιθέσεις εναντίον του κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του ιμάμη Χομεϊνί στην Τεχεράνη.

Πέντε δράστες είχαν σκοτωθεί κατά τις επιθέσεις και, σύμφωνα με το Mizan online, οι 26 κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ορισμένοι από τους κατηγορουμένους είχαν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο εξωτερικό και στη συνέχεια επέστρεψαν στο Ιράν για να πραγματοποιήσουν τη διπλή επίθεση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη διάρκεια αυτής της πρώτης ακροαματικής συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία οικογενειών των θυμάτων, αναγνώσθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος οκτώ κατηγορουμένων.

Η Τεχεράνη προσέφερε στρατιωτική βοήθεια στις κυβερνήσεις της Συρίας και του Ιράκ για να καταπολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, στέλνοντας στις δύο αυτές χώρες στρατιωτικούς συμβούλους και “εθελοντές”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συναγερμός: Συνέλαβαν στην Τουρκία σκληρό τζιχαντιστή λίγο πριν περάσει στην Ελλάδα

Τζιχαντιστές σχεδίαζαν να δολοφονήσουν αστυνομικούς στην Αυστρία

Συρία: Τζιχαντιστές αντάρτες αποχωρούν από την ανατολική Γούτα