Καμμένος για γαλλικές φρεγάτες: “Δεν υπάρχει συμφωνία για αγορά” (video)

Καμμένος

Αν κι όταν έρθει η ώρα θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη Βουλή και το Σύνταγμα, είπε ο Πάνος Καμμένος, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις Κουβέλη περί αγοράς μέσω leasing δυο ετοιμοπόλεμων φρεγατών τύπου FREMM από τη Γαλλία μέσα στο καλοκαίρι.

Στο ΚΥΣΕΑ υπήρξε τελική απόφαση για να προχωρήσει η διαδικασία για τα C27, για τα F16 η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου. Το πρόγραμμα των μαχητικών έχει την έγκριση της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Βουλής, όμως δεν μπορεί η Κυβέρνηση να καταβάλει τα ποσά με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών για τα πλεονάσματα. Η διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ γίνεται σε αυτό το επίπεδο για τα ποσά ανά έτος πριν και μετά το 2021, οπότε και υπάρχει η δέσμευση της Ελλάδας έναντι των δανειστών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα δημοσιεύματα για τις φρεγάτες ο υπουργός είπε ότι υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα από την εποχή του Ε. Μεϊμαράκη το οποίο δεν είχε προχωρήσει. Σε υψηλότατο επίπεδο, σε συνομιλία Μακρόν-Τσίπρα, όπως είπε ο κ. Καμμένος, εξετάστηκε η πιθανότητα μέσω του ποσού που διακρατείται από τη Γαλλική Τράπεζα να προχωρήσει ένα πρόγραμμα για τις φρεγάτες.

Ο πρόεδρος Μακρόν φάνηκε θετικός σε αυτό το πρόγραμμα και γενικότερα θετικός για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε είναι ένα πρόγραμμα που συζητείται μαζί με άλλα, κι αν κι όταν έρθει η ώρα θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες!

Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά ο υπουργός διέψευσε τον αναπληρωτή του Φώτη Κουβέλη, που είχε δώσει μάλιστα και σχετικό χρονοδιάγραμμα ως τον Αύγουστο.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουβέλης: Το καλοκαίρι έρχονται οι δυο γαλλικές φρεγάτες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διάψευση από το γαλλικό Τύπο: «Δεν υπάρχει συμφωνία για δανεισμό φρεγατών στην Ελλάδα»

ΑΚΟΜΑ: ΝΔ για φρεγάτες: «Παροιμιώδης ερασιτεχνισμός ακόμη και στα αμυντικά θέματα»