Μέσα Μαΐου – Κηρύσσει 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ

ΑΔΕΔΥ

Εικοσιτετράωρη απεργία, σε συντονισμό με άλλες συνδικαλιστικές, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 16 Μαΐου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων της Ελλάδας, η κινητοποίηση είναι ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση και θα πραγματοποιηθεί με στόχο:

– Τη στήριξη της παράστασης διαμαρτυρίας για τα βαρέα και ανθυγιεινά στις 3 του Απρίλη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οργάνωση νέας κινητοποίησης σε χρόνο που θα συναποφασίσουν οι Ομοσπονδίες.

– Τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και τον συντονισμό δράσης από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ελαστική εργασία.

Τα κυριότερα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι τα εξής:

1. Αυξήσεις στους μισθούς, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να ζουν με αξιοπρέπεια. Υπολογισμό της διετίας 16-17, για τη μισθολογική εξέλιξη. Καμία αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%.

3. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Όχι στη φοροληστεία. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%.

4. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.

5. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4369/2016) για την αξιολόγηση.

6. Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Που απαγορεύεται από τη Μ. Πέμπτη η κυκλοφορία των φορτηγών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγριος ξυλοδαρμός 83χρονης για να της αρπάξουν τη σύνταξη (Βίντεο ΣΟΚ)

ΑΚΟΜΑ: Θρίλερ στα Μέγαρα: Ύποπτη πτήση πάνω από βάση της Πολεμικής Αεροπορίας