Μεγάλη νίκη παραμονής του Απόλλωνα Σμύρνης στους Ζωσιμάδες

Με γκολ του πρώην παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα, Φόνσι Ναδάλες, ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε σπουδαία νίκη παραμονής (0-1) απέναντι στους Ηπειρώτες. Στο +4 από τη ζώνη υποβιβασμού η “Ελαφρά Ταξιαρχία”.

Σπουδαία επικράτηση τη Μεγάλη Τετάρτη (4/4) για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η Ελαφρά Ταξιαρχία νίκησε 1-0 στους Ζωσιμάδες τον ΠΑΣ Γιάννινα και άφησε στο -4 την Κέρκυρα, η οποία είναι σε θέση υποβιβασμού (ο Πλατανιάς υποβιβάστηκε και μαθηματικά).

Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό τρίποντο για το σύνολο του Γιώργου Παράσχου, το οποίο στις τελευταίες αγωνιστικές κάνει αντεπίθεση παραμονής. Το μοναδικό γκολ στα Γιάννινα σημείωσε ο τέως παίκτης του ΠΑΣ, Φόνσι Ναδάλες, ο οποίος δεν πανηγύρισε το τέρμα του, σε ένδειξη σεβασμού.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα “πέταξε” το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ήταν πολύ κακός. Έμεινε για τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη, ενώ ο πρώτος του σκόρερ, Πέδρο Κόντε, έχασε πέναλτι για να ανοίξει το σκορ.

Έτσι κατέβηκαν οι ομάδες

Φουλ για παραμονή με Ναδάλες

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν η ομάδα που “καιγόταν” για να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Να νικήσει δηλαδή ή έστω να φύγει με βαθμό. Αν έβλεπε κανείς το πρώτο μέρος και δεν γνώριζε, θα πίστευε ότι η γηπεδούχος ομάδα ήταν η “Ελαφρά Ταξιαρχία”. Έπαιζε πολύ καλύτερα, κυκλοφορούσε τη μπάλα, έκανε παιχνίδι από τον άξονα και τα άκρα, απέναντι σε έναν ΠΑΣ που περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο. Πολύ καλή δουλειά έκαναν για τους φιλοξενούμενους οι μπακ – χαφ του, Ναδάλες και Στάθης. Αμφότεροι προκαλούσαν ρήγματα από τα άκρα και έβαζαν σε μπελάδες την εστία του Βελλίδη. Η ομάδα, ωστόσο, που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο ΠΑΣ.

Ο Κύργιας ύστερα απο εκτέλεση κράτησε από τη φανέλα τον Μιχαήλ στο 29′, καταλογίστηκε πέναλτι και ο Πέδρο Κόντε είχε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να φτάσει τα 14 γκολ. Η εκτέλεσή του δεν ήταν όμως καλή και ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ απέκρουσε, κρατώντας την εστία του απαραβίαστη. Η άμυνα των Ηπειρωτών δεν δούλευε καλά και στο 32ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι τη… λάβωσαν. Ο Στάθης εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά κοντά στο κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλα τα σώματα, έφτασε στον Ναδάλες ο οποίος ήταν αφύλαχτος και σκόραρε μέσα από την μικρή περιοχή προ του Βελλίδη.

Ακόμη και μετά το γκολ που σημείωσε ο Απόλλων, εξακολουθούσε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, την ίδια ώρα που η ομάδα των Ιωαννίνων επεδίωκε να χτυπήσει μόνο από στατική φάση, αν εξαιρεθούν δύο μακρινά σουτ των Λίλα και Τζημόπουλο που δεν ανησύχησαν τον Χουάντερσον στο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι του Γιάννη Πετράκη μπήκαν πιο αποφασισμένοι και δεν είχαν την ίδια εικόνα με το πρώτο μέρος. Ο Απόλλων, πάντως, έφτασε κοντά στο 2-0 στο 50′, όταν την κεφαλιά του Κύργια “έβγαλε” ο Βελλίδης, παρότι ο στόπερ του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκε έντονα, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

Το δεύτερο μέρος λοιπόν ανήκε στους Ηπειρώτες, οι οποίοι πίεσαν τα καρέ του Χουάντερσον. Ο Κόντε έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό του. Δεν ήταν μόνο το πέναλτι που έχασε, είναι ότι δεν του βγήκαν οι προσπάθειές του. Στο 58′ το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στο 63′ το φάουλ που εκτέλεσε κατέληξε στην αγκαλιά του Χουάντερσον.

Στο 72′ από σέντρα του Ισπανού η κεφαλιά του Μανθάτη πήγε στα δίχτυα, αλλά σύμφωνα με τον Παπαδόπουλο ο Χαλκιαδάκης είχε κάνει επιθετικό φάουλ στον Στάθη. Ο Απόλλων όσο κυλούσε ο χρόνος προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό στο δεύτερο μέρος, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια. Αυτή ήταν η δεύτερη εφετινή ήττα που γνώρισε στην έδρα του ο ΠΑΣ Γιάννινα, ύστερα από εκείνη με τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγριο ξέσπασμα Γεωργίου για Super League, ποιους «κράζει» (Βίντεο)

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Μαρινάκης στο Ρέντη: «Αρκετά σας ανέχτηκα…»

«Χείμαρρος» ο Μπέργκ: Τι είπε για τον Αλαφούζο και τα χρήματα των «πράσινων»