Νέο υπερόπλο από την Τουρκία: Το φονικό «σαλάχι» που μπορεί να καταστρέφει πλοία του εχθρού

Ένα εντυπωσιακό αυτόνομο υποβρύχιο, έχει πλέον στο οπλοστάσιό της η Τουρκία. Η εταιρεία Abayraklar Savunma πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή μιας υποβρύχιας κινητής νάρκης η οποία μπορεί να ανατινάξει πολεμικά ή ότι οποιοδήποτε άλλα πλοία. Θα είναι το πρώτο αυτόνομο υποβρύχιο τουρκικής κατασκευής το οποίο είναι πολύ απειλητικό.

Μοιάζει με θαλάσσιο πλάσμα τόσο στην κίνηση και στην όψη. Είναι σαν σαλάχι. Και είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο και είναι καλυμμένο με σιλικόνη. Δυο κάμερες είναι τοποθετημένες στην θέση των ματιών. Το υποβρύχιο αυτό μπορεί να κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και έχει αυτονομία 12 ωρών. Οι ηλεκτρομαγνήτες με τους οποίους είναι εφοδιασμένο μπορούν να το μετατρέψουν σε νάρκη και να ανατινάξει ένα εχθρικό σκάφος με μια απλή εντολή.

Όπως γράφει η Daily Sabah το συγκεκριμένο «όπλο» εκτός από επιθετικό μπορεί να λειτουργήσει και ως κατασκοπευτικό. Μπορεί να στέλνει πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για να επικοινωνήσουν. Όταν δεν είναι σε αποστολή μπορεί να «κοιμάται» στον βυθό. Μπορεί επίσης να αυτοπροστατεύεται από μεγάλα ψάρια με ειδοποιήσεις που δέχεται όταν το πλησιάζουν.

Το συγκεκριμένο όπλο, κατασκευάστηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα μέσα σε δυο χρόνια.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεοδωράτος: Στα Δωδεκάνησα επικεντρώνονται οι γεωστρατηγικές διεκδικήσεις των Τούρκων (Βίντεο)

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Φόβοι για τουρκική απόβαση στο Καστελλόριζο

Εικονική αερομαχία ελληνικών – τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο