Στις οικογένειες των θυμάτων δίνει την κληρονομία του ο μακελάρης του Πόρτλαντ

Μακελάρης

Ο Νίκολας Κρουζ, ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε σχολείο του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα θέλει να δωρίσει τα χρήματα που θα κληρονομήσει από τη μητέρα του να  δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων του και στους οικείους τους.

«Ο Κρουζ δεν θέλει τα χρήματα, όποιο κι αν είναι το ποσό που του αναλογεί», ανέφερε μια συνήγορός του, η Μελίσα ΜακΝίλ, αναφερόμενη στο χρηματικό ποσό που πρόκειται να κληρονομήσει ο 19χρονος άνδρας, η μητέρα του οποίου απεβίωσε το Νοέμβριο.

«Θα ήθελε τα χρήματα αυτά να δωριστούν σε κάποια οργάνωση που θα επιλέξουν οι οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε η ίδια, καθώς ο νεαρός δράστης είχε προσαχθεί, με τα άκρα του δεμένα με αλυσίδες, ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να προσδιοριστεί εάν είναι σε θέση να πληρώσει δικηγόρους για να τον υπερασπιστούν, καθώς μέχρι στιγμής τον εκπροσωπούν δικηγόροι διορισμένοι από το δικαστήριο.

«Επιτρέψτε (τα χρήματα) να πάνε σε εκείνους που πληγώθηκαν», επέμεινε ένας άλλος συνήγορος του Κρουζ, ο Χάουαρντ Φίνκελσταϊν, σημειώνοντας ότι το ποσό που θα κληρονομήσει ο νεαρός ενδέχεται να ανέρχεται σε «ένα εκατομμύριο δολάρια».

Πάντως η διαθήκη δεν έχει ακόμα εκτελεστεί και δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής πόσα ακριβώς χρήματα θα κληρονομήσουν ο δράστης και ο αδελφός του.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα καλύψουν το κόστος για την υπεράσπιση του νεαρού οι αμερικανοί φορολογούμενοι ή ο ίδιος σε προσεχή ακροαματική διαδικασία, όταν θα οριστεί επίσης το χρονοδιάγραμμα της δίκης.

Εισαγγελείς στη Φλόριντα ανακοίνωσαν το Μάρτιο ότι θα ζητήσουν να επιβληθεί στον Νίκολας Κρουζ η θανατική ποινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θύμα έπεσε και… ο Ζούκερμπεργκ: Και τα δικά μου στοιχεία διέρρευσαν

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurocontrol: Προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις προσεχείς 72 ώρες

ΑΚΟΜΑ: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας στα Σκόπια κατά της κυβέρνησης Ζάεφ