Συνελήφθησαν ηγετικά στελέχη του “Ρουβίκωνα”

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από τις αρχές ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας” για την εισβολή στο Βρετανικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το kathimerini.gr.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποίησε η ασφάλεια για την επιδρομή μελών του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο, αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας πήραν καταθέσεις από τους υπαλλήλους αλλά και από τη διοίκηση. Παράλληλα, εξέτασαν και όλα τα βίντεο που ήταν διαθέσιμα από τις κάμερες ασφαλείας.

Από την επεξεργασία του υλικού, ταυτοποιήθηκε ένα μέλος του “Ρουβίκωνα ο οποίος θεωρείται από τα πιο κεντρικά, με πλούσια δράση. Έχει συλληφθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Προκειμένου να διωχθεί ποινικά και να πραγματοποιηθεί η σύλληψη, έπρεπε να το ζητήσει και ο θιγόμενος, στην προκειμένη περίπτωση το Βρετανικό Συμβούλιο. Όταν ρωτήθηκαν οι διοικούντες από της αρχές απάντησαν καταφατικά κι έτσι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε μία ακόμα ταυτοποίηση ηγετικού μέλους του “Ρουβίκωνα” προχώρησαν οι αρχές και μετά από την έρευνα για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία. Από την επεξεργασία των βίντεο και από την έρευνα της ασφάλειας, ταυτοποιήθηκε το πλέον αναγνωρίσιμο μέλος της ομάδας, ο οποίος φέρεται να είναι και ο ιδρυτής της.

Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες για τη συγκεκριμένη επίθεση αφορούν διακεκριμένες φθορές και θα μπορούσε να συλληφθεί αυτεπάγγελτα, έχει παρέλθει το αυτόφωρο και συνεπώς κάτι τέτοιο, δεν συνέβη. Ωστόσο σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οριστεί δικάσιμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξω από τα δόντια ο Βασίλης Λεβέντης: «O Ρουβίκωνας είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Ρουβίκωνας τώρα και σε σούπερ μάρκετ – «Χτύπησαν» στα Πετράλωνα (video)

«Ξαναχτύπησε» ο Ρουβίκωνας – Εισέβαλε στην Ισπανική Πρεσβεία! (video)