Τραμπ: Μέσα στον επόμενο μήνα η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Η σθεναρή στάση που υιοθέτησε απέναντι στην Βόρειo Κορέα επέτρεψε την απεμπλοκή της κατάστασης, δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της ιστορικής συνάντησης που αναμένεται ότι θα έχει σύντομα με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Τραμπ υπενθύμισε μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ, τις κριτικές που είχε δεχθεί από τους επικριτές του την εποχή που επικρατούσε η μέγιστη ένταση με τον Κιμ και οι δύο ηγέτες αντήλλασσαν σχεδόν καθημερινά προσωπικές προσβολές και απειλές για πόλεμο.

“Θυμάστε τι έλεγαν; ‘θα μας βυθίσει σε πυρηνικό πόλεμο'”, είπε απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του ο Τραμπ.

“Όχι, το σθένος θα μας προφυλάξει από τον πυρηνικό πόλεμο, δεν θα μας βυθίσει σε αυτόν!”, υπογράμμισε.

Ο Τραμπ εξέφρασε εξάλλου με κάποια επιφύλαξη αισιοδοξία για τη σύνοδο κορυφής που αναμένεται να έχει ως τον Ιούνιο με τον Κιμ, μετά την ιστορική συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν.

“Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των προσεχών τριών ή τεσσάρων εβδομάδων, αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση”, αλλά “θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή”, σημείωσε.

“Το επαναλαμβάνω, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ μπορεί να πάω. Αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει”. Στην περίπτωση αυτή “φεύγω”, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιστορική στιγμή: Συναντήθηκαν οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας – Υπέγραψαν συμφωνία ειρήνης!

Ιστορική απόφαση Κιμ Γιονγκ Ουν: Τέλος στις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων & πυρηνικών όπλων

Η Ρωσία χαιρέτισε την αναστολή των πυραυλικών δοκιμών από τη Βόρειο Κορέα