Χίος: Μοναδική ατμόσφαιρα δημιούργησε και φέτος ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο (Βίντεο)

Κατάφερε να περάσει με επιτυχία το «crash test» και απέδειξε ότι δεν έχει ανάγκη από υπεράριθμο αριθμό ρουκετών για να αναδειχθεί στο πιο εντυπωσιακό έθιμο του ελληνικού Πάσχα. Ο φετινός Ρουκετοπόλεμος τα είχε όλα μα πάνω από όλα το μέτρο και τη για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σύμπνοια μεταξύ των συνεργείων των ρουκετατζήδων και των περίοικων των δύο ενοριών.

Πιστοί στα όσα υποσχέθηκαν τα συνεργεία των δύο ενοριών έριξαν συνολικά 10.000 ρουκέτες όταν μέχρι και το 2015 έπεφταν συνολικά πάνω από 150.000 από νωρίς το απόγευμα μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα.

Για πρώτη φορά η οργάνωση και τα σωστά μέτρα ασφαλείας ήταν αντιληπτά σε κάθε περιοχή της «ζώνης πυρός» με αποτέλεσμα όλα να κυλίσουν ομαλά, σύμφωνα με το politischios.gr.

Ρουκετατζήδες μακριά από το άγχος της υπέρμετρης κατασκευής ρουκετών, επισκέπτες και τηλεοπτικές κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία, συνειδητοποιημένοι επισκέπτες Έλληνες και ξένοι αλλά το κυριότερο η αγάπη για το έθιμο που οδήγησε όλους να κάνουν ένα βήμα πίσω, αποτέλεσαν το μείγμα της φετινής επιτυχίας, την οποία πιστώνεται η διοίκηση του Συλλόγου Βρονταδουσιακών Εθίμων, η οποία κατάφερε να δουλέψει διακριτικά από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα.

Να σημειώσουμε ότι στην παρέλαση των “ρουκετατζήδων” ήταν επικεφαλής ο διάσημος Αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, καθώς και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Μοναδική μαύρη σελίδα στη φετινή διοργάνωση το για 50 λεπτά μποτιλιάρισμα εκατοντάδων αυτοκινήτων στο Αίπος αφού κατά την κατάβασή τους προς τον Βροντάδο, συναντήθηκαν με τα mini bus που μετέφεραν κόσμο, κάτι που απέδειξε την προχειρότητα με την οποία επιχειρήθηκε η μεταφορά επισκεπτών.

Δείτε παρακάτω εντυπωσιακές εικόνες από το μοναδικό έθιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντυπωσιακό: Ανεμοστόβιλος έκανε την εμφάνιση του στην Ρόδο (Εικόνες)

Στην Κρήτη θα «κάψουν» τον Ερντογάν αντί για τον Ιούδα! (Εικόνες)

Ρώσοι ορθόδοξοι ροκάδες τραγουδάνε το… Χριστός Ανέστη! (Βίντεο)