Μήνυμα Γεννηματά: “Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων”

Γεννηματά

“Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων”, αναφέρει η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Είναι όμως και  ημέρα αντίστασης απέναντι στις νεοφιλελεύθερες κι αντιεργατικές λογικές που κυριαρχούν στην Ευρώπη, προσθέτει, και στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει πειθήνια, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Είναι ώρα να αντισταθούμε σε αυτές τις αντιλήψεις.

Στην Ελλάδα με το Κίνημα Αλλαγής, στην Ευρώπη με τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πιστεύει σε πραγματική ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ. Με το ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ για ανάπτυξη και παραγωγή νέου πλούτου. Με τις παραγωγικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, που τόσα έχουν προσφέρει στα χρόνια της κρίσης, στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Η χώρα μας δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια της, με τη θηλιά στο λαιμό με τις πολιτικές που τσακίζουν τη μεσαία τάξη, την υπερφορολόγηση που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη και τα «πλεονάσματα» που πνίγουν τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο.

Έχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε ξανά για τον αγώνα κατά της φτώχειας, για αξιοπρεπείς μισθούς κι όχι φιλοδωρήματα, για πλήρη απασχόληση, για ουσιαστικά δικαιώματα.

Για μείωση της ανεργίας, επαναφορά της καθολικής εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αύξηση του κατώτερου μισθού και τον προσδιορισμό του μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Για επιστροφή των νέων στην Ελλάδα που τόσο τους έχουμε ανάγκη.

Για την πραγματική ελπίδα, για όλους.

Τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Δημοκρατία: Αδιανόητο αυτό που πράττει η κυβέρνηση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι έγραψε – Το μήνυμα Τσίπρα για την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς

ΑΚΟΜΑ: Ο Κοντονής «αδειάζει» τον Τόσκα: Η αυτοάμυνα αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη