Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο Τάσος Μαντέλης

Μαντέλης

Ένοχος όπως και πρωτόδικα για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης.

Η απόφαση για την καταδίκη του κ. Μαντέλη λήφθηκε κατά πλειοψηφία 4-1. Τέσσερις δικαστές έκριναν ότι ως υπουργός Μεταφορών, για να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ, δωροδοκήθηκε με 450.000 μάρκα από το γερμανικό κολοσσό Siemens. Ένας δικαστής ψήφισε υπέρ της αθώωσης του κ. Μαντέλη.

Κατά πλειοψηφία, καταδικάστηκε από το δικαστήριο και το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου και με οριακή πλειοψηφία (3-2) καταδικάστηκε ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Αρ. Μαντάς. Πρωτόδικα ο Τάσος Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών. Από το πρωτόδικο δικαστήριο έχει ήδη κερδίσει 2 ελαφρυντικά (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά).

Το Δικαστήριο αυτή την ώρα εξετάζει το εάν θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά στον πρώην υπουργό. «Έκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά», τόνισε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει από το 2014 στο ελληνικό Δημόσιο, το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε. Αναμένεται πλέον η απόφαση των δικαστών για την ποινή του κ. Μαντέλη. Αν τα 8 χρόνια της πρωτόδικης καταδίκης δεν μειωθούν, τότε ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τους παιδικούς σταθμούς

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η επόμενη μέρα – Ενισχυμένη εποπτεία για την Ελλάδα προτείνει η Κομισιόν – Επιστολή Σεντένο

ΑΚΟΜΑ: Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Σταύρος Θεοδωράκης – Θα δει τον Αναστασιάδη