Έρχεται δεύτερος γύρος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο

Πλειστηριασμοί

Στο δεύτερο γύρο πλειστηριασμών για χρέη στις εφορίες προχωρά αύριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με τα ακίνητα μεγαλοοφειλέτων σε πρώτη φάση να βγαίνουν στο «σφυρί».

Από την 1η Μαΐου οι πλειστηριασμοί και για χρέη στο Δημόσιο γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά και η πλατφόρμα eauction ανοίγει αύριο για δεύτερη φορά, με προγραμματισμένους τρεις πλειστηριασμούς εκ των οποίων ο ένας τέθηκε σε αναστολή. Ειδικότερα για αύριο έχουν αναρτηθεί ο πλειστηριασμός  βιομηχανικού κτιρίου 5.000 τμ στον Ωρωπό Αττικής σε οικόπεδο επί της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας συνολικής έκτασης 24.753 τμ.

Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 982.000 ευρώ ενώ το χρέη της οφειλέτιδος εταρείας είναι 30,2 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο ακίνητο αφορά κατάστημα ισογείου 143 τμ σε οικόπεδο 798 τμ στην οδό Πεντέλης στον Δήμο Χαλανδρίου και η τιμή πρώτης προσφοράς έχεις οριστεί στα 280.000 ευρώ κι αφορά χρέη άνω των 2 εκατ. ευρώ

Την ίδια ώρα οι πλειστηριασμοί ακινήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αυξάνονται κάθε μέρα γεωμετρικά κι έχουν κατά κύριο λόγο επισπεύδουσες τις τράπεζες. Μέχρι σήμερα είχαν αναγγελθεί 9.051 νέοι πλειστηριασμοί, από τους οποίους οι 621 θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυμα Στουρνάρα για τα 90 χρόνια της Τράπεζας της Ελλάδος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα-μαμούθ 2334 δισ. ευρώ στο α’ τετράμηνο του 2018

ΑΚΟΜΑ: Χ. Μπγιάλας στις Παρεμβάσεις: Μαζί με τα μέτρα ψηφίστηκαν και τα αντίμετρα