Βασιλειάδης για τον τελικό: “Πολύ μεγάλο στοίχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο”

Βασιλειάδης

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για τη σημασία του να διεξαχθεί άψογα ο τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.  

Όπως είπε στον ARENA FM 89,4:

Για τον αυριανό τελικό: «Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ σε μία χρονιά, η οποία αν εξαιρέσουμε το τέλος της, που είναι αποτέλεσμα εσφαλμένων κινήσεων και επιλογών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πιο φυσιολογική. Θα δούμε. Έχουμε τη δαμόκλειο σπάθη του Grexit πάνω από το κεφάλι του ποδοσφαίρου, αλλά πέραν αυτής θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία πλέον. Υπάρχει πειθαρχικό δίκαιο και θα υπάρχουν συνέπειες. Οι οπαδοί που διατείνονται ότι αγαπούν τις ομάδες τους θα πρέπει να το αποδείξουν και στο γήπεδο και θα πρέπει να σκέφτονται ότι υπάρχει πρωτάθλημα και του χρόνου.

Ο,τιδήποτε γίνει αύριο στο πειθαρχικό κομμάτι, θα έχει επίπτωση στην επόμενη χρονιά. Η αστυνομία έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Υπάρχει ένα άρτιο σχέδιο για να μην έχουμε τα ίδια με τα περσινά και όλος ο κόσμος θα πρέπει να περιφρουρήσει την ομάδα του».

Για τον ορισμό ξένου διαιτητή και τι σημαίνει αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν θέλω να μπω σε κανέναν σχολιασμό για τη διαιτησία. Δεν το έκανα όλη τη χρονιά αυτό. Πρέπει να βγάλουμε τους διαιτητές από το κάδρο. Φέτος τα προβλήματα στη διαιτησία ήταν πιο περιορισμένα σε σχέση με το παρελθόν. Για να φτιάξει η ελληνική διαιτησία χρειάζεται πολύς καιρός και πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν θέλω να κρίνω την απόφαση του κ. Περέιρα για τον ορισμό ξένου διαιτητή.

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την επιλογή ξένου διαιτητή, εγώ θα το έλεγα διαφορετικά: Αν δεν επέλεγε ξένο διαιτητή και επέλεγε τον Χ ή τον Ψ, δεν θα είχαμε πάλι έναν ορυμγδό ανακοινώσεων; Το κλίμα είναι γενικά άρρωστο. Συζητάμε συνέχεια για τους διαιτητές, χωρίς να συζητάμε για τις ομάδες μας. Μπορεί όντως να είναι ένα πισωγύρισμα. Θα είχαμε, δηλαδή, το γνωστό γαϊτανάκι, τη συνέχιση και τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν Πολιτεία είναι να χρηματοδοτήσουμε και να μπει το VAR. Πρέπει και το ποδόσφαιρο να πάρει πρωτοβουλίες. Είναι ποδόσφαιρο, δεν είναι πόλεμος. Κάποιος θα χάσει, κάποιος θα κερδίσει».

Για τη διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ κι αν είναι αδικία για τις ομάδες εκτός Αθηνών: «Για να πάμε σε μία λογική να διαλέγουμε περισσότερα του ενός γήπεδα, θα πρέπει να υπάρχουν γήπεδα. Δυστυχώς στην Ελλάδα, και αυτή είναι η κατάντια του ελληνικού γηπέδου, δεν έχουμε μια αθλητική υποδομή ικανή να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Υπάρχει μόνο το Καραϊσκάκη, που δεν το επιλέγεις για διάφορους λόγους, έχεις το Ολυμπιακό Στάδιο που είναι το Εθνικό Στάδιο και λες ότι εκεί μπορείς να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα. Μακάρι να έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε καλύτερα γήπεδα για να κάνουμε εκεί τον τελικό. Ο καλύτερος και ο πιο τυχερός θα κερδίσει ανεξάρτητα από το πού θα παίξει. Αυτό έχει φανεί από την ιστορία όλων των ομάδων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκυρος ο ορισμός Μπορμπαλάν στον τελικό, ετοιμάζουν αντίδραση οι Έλληνες διαιτητές

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίθεση ΑΕΚ σε Περέιρα: «Προσβάλλεις το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον ξένο διαιτητή στον τελικό»

ΑΚΟΜΑ: Άρβιντας Σαμπόνις: Ο κορυφαίος σέντερ σύμφωνα με τους παίκτες (Βίντεο)