Βρήκαν το πιο άτυχο θύμα στην Πομπηία! Γύρισε να κοιτάξει το ηφαίστειο και αποκεφαλίστηκε! (Εικόνες)

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Τώρα οι αρχαιολόγοι έκαναν μια μακάβρια ανακάλυψη. Βρήκαν το πιο άτυχο θύμα της οργής του Βεζούβιου.

Πριν 2000 χρόνια περίπου η Πομπηία βίωσε καταστράφηκε από την κατακλυσμική έκρηξη του Βεζούβιου, όπου πιστεύεται ότι βρήκαν τον θάνατο 11.000 άνθρωποι.

Ένας πραγματικά άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του με έναν απροσδόκητο τρόπο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων που έκαναν την ανακάλυψη, ο Massimo Osanna, μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica, είπε το εύρημα είναι “δραματικό και εξαιρετικό”.

Ο 35-χρονος άνδρας, όπως έδειξαν οι αναλύσεις, βρήκε τον θάνατο από έναν μεγάλο βράχο 300 κιλών, ο οποίος τον βρήκε στο κεφάλι, την ώρα που το θύμα γύρισε για να δει το ηφαίστειο.

Ανακαλύφθηκε ξαπλωμένος ανάσκελα, με τον σκελετό του να παραμένει κάτω από το βράχο που τον σκότωσε πριν από περίπου 2.000 χρόνια.

Οι επιστήμονες που εξέτασαν τον σκελετό, συμπέραναν ότι διέφυγε από την έκρηξη, ωστόσο, μια αναπηρία στο πόδι δεν του επέτρεψε να κινηθεί γρήγορα.

Οι ανασκαφικές εργασίες συνεχίζονται στην περιοχή και σύμφωνα με τον καθηγητή Osanna, σύντομα θα έχουμε και άλλες εντυπωσιακές ανακαλύψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τεράστια αρχαία «πυραμίδα» και συγκρότημα αποστραγγιστικών σηράγγων ανακαλύφθηκαν στην Κέρο!

Τα μυστικά του Λεχαίου, επίνειο της Κορίνθου, αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι (Εικόνες και βίντεο)

Νέος προϊστορικός οικισμός ρίχνει φώς στο σύμπλεγμα Θήρας-Θηρασίας (Εικόνες)