Σκουρλέτης: “Μακάρι η απλή αναλογική να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές”

Σκουρλέτης

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, το ενδεχόμενο να επαναφέρει η κυβέρνηση την πρόταση της απλής αναλογικής με στόχο να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.

«Ο εκλογικός νόμος, η κατάτμηση της Β’ Αθήνας, είναι ζητήματα που έχουν συζητηθεί κατά καιρούς. Ποτέ όμως δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση» ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε:

«Μπορούμε να κάνουμε αυτό το βήμα, που έχει ωριμάσει, έγκαιρα, πριν από τις εκλογές».

«Αν διαμορφωθούν εκείνοι οι όροι που θα οδηγήσουν σε μία επανατοποθέτηση των κομμάτων που δεν είχαν υποστηρίξει την πρόταση, πολύ ευχαρίστως, το συντομότερο δυνατόν να τη φέρουμε» υπογράμμισε σημειώνοντας ωστόσο ότι η Φώφη Γεννηματά είχε θέσει και άλλες προϋποθέσεις, όπως το «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών.

«Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μια τέτοια συνολική συζήτηση. Ούτως ή άλλως η απλή αναλογική είναι νόμος του κράτους για τις μεθεπόμενες εκλογές, μακάρι να μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εξασφαλίζοντας τις 200 ψήφους» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real Fm.

«Οι τρεις κάλπες, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές ήταν δρομολογημένες για τον Μάιο του ’19. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Εμείς αυτό που πήραμε ως πρωτοβουλία είναι αυτή η δια νόμου σύμπτωση αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών να σταματήσει και να επαναφέρουμε την προηγούμενη πρακτική, όπου γίνονταν τον Οκτώβριο. Ενδεχομένως, είναι πιθανόν να συμπέσει η ημερομηνία αυτή με τις εθνικές εκλογές. Αν συμπέσει, καλώς να συμπέσει. Ολο το άλλο σενάριο, είναι ελεύθερη η δημοσιογραφία να κάνει τις κρίσεις και τα σενάρια της» σημείωσε και κατέληξε:

«Μπορεί αυτή η συζήτηση να μας οδηγήσει σε μία αναμόρφωση των διοικητικών ορίων της Β’ Αθήνας. Θέλω να υπενθυμίσω ότι και αυτή η αλλαγή απαιτεί πλειοψηφία 200 ψήφων για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Ισχύει, ότι ισχύει για τον εκλογικό νόμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο δικαστήριο ο Κοτζιάς για την υπόθεση της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Από τις επόμενες εκλογές – «Σπάει» σε τρεις περιφέρειες η Β’ Αθηνών!

ΑΚΟΜΑ: Κικίλιας: «Η ΝΔ έχει δεσμευτεί πάση θυσία για μείωση της φορολογίας»