Τέσσερις νεκροί στη Λιέγη Βελγίου – Ο δράστης φώναξε «Αλλάχ Ακμπαρ» (σκληρές εικόνες)

Λιέγη

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας ξύπνησε ξανά σήμερα το Βέλγιο που θρηνεί ήδη εκατοντάδες νεκρούς, αφού έχουν σημειωθεί στο έδαφός του μερικές από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σήμερα το Βέλγιο θρηνεί τέσσερις νεκρούς, μαζί με το δράστη, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομική πηγή φώναξε «Αλλάχ Ακμπαρ» (Ο θεός είναι μεγάλος). Σύμφωνα και με την δημόσια τηλεόραση του Βελγίου όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien, ο δράστης ονομάζεται Benjamin H., ήταν Βέλγος και είχε γεννηθεί το 1982. Πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί.

Όλα έγιναν σήμερα το πρωί όταν σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, ο άνδρας σε έναν έλεγχο ρουτίνας που του εκαναν οι αστυνομικίνες έβγαλε το όπλο του και τις εκτέλεσε έξω από ένα καφέ. Προσπαθώντας να διαφύγει, πήρε όμηρο μια γυναίκα υπάλληλο γυμνασίου και ταμπουρώθηκε μαζί της στον έκτο όροφο του σχολείου ακριβώς απέναντι από το καφέ που έγιναν τα γεγονότα. Αστυνομικοί τον καταδίωξαν και άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών από τους οποίους έπεσε νεκρή άλλη μια γυναίκα που ήταν περαστική από το σημείο και ο δράστης, ενω δυο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν. Το περιστατικό έγινε στην λεωφόρο ντ’Αβρουά στη Λιέγη.

Το εθνικό κέντρο αντιτρομοκρατικών κρίσεων, το οποίο, όπως ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζαν Ζαμπόν, παρακολουθεί την κατάσταση, ανέφερε πως το κίνητρο της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποκλειστεί αν και ερευνά και άλλες πιθανές αιτίες του συμβάντος. «Είναι (η τρομοκρατία) μία από τις ερωτήσεις στο τραπέζι, αλλά για την ώρα όλα τα σενάρια είναι ανοικτά», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου κρίσεων.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε αναζήτηση καταφυγίου στην κεντρική λεωφόρο ντ’ Αβρουά της Λιέγης, με πυροβολισμούς και σειρήνες να ακούγονται στο βάθος. Ένα βίντεο δείχνει δύο οπλισμένους αστυνομικούς να παίρνουν θέση.


Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τα θύματα της επίθεσης.

Η Λιέγη, μια βιομηχανική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία στη γαλλόφωνη Βαλλονία, αποτέλεσε επίσης το σκηνικό ενός περιστατικού με πυροβολισμούς το 2011, όταν ένας ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100 προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του. Το Βέλγιο είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά την ανάμιξη ενός πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με έδρα τις Βρυξέλλες στις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι και στις Βρυξέλλες το 2016 όπου σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι.

Δείτε το βίντεο με τις σκληρές εικόνες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ιταλία προς νέες εκλογές – Οι θέσεις των κομμάτων και η εξέλιξη των συμμαχιών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πυρετός διαβουλεύσεων στην Ουάσινγκτον – Για την πολυαναμενόμενη συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν

ΑΚΟΜΑ: Ο πρόγονος του Οδυσσέα ταξίδευε στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο