Υποσχέσεις Φωτίου για τις συντάξεις: «Αυτά για μεγάλες μειώσεις δεν ισχύουν»

Φωτίου

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, αν κι έχει ψηφιστεί από τον Σύριζα στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Σε συνέντευξή της συνέστησε στους συνταξιούχους να μην πιστεύουν ό,τι ακούν από τα Μέσα και να “κάνουν λίγο υπομονή”. Όπως είπε χαρακτηριστικά να “σπεύδουν βραδέως”, αφού όπως είπε όλα αυτά τα θέματα “δεν είναι τελειωμένα”…

Την ίδια στιγμή βέβαια παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές κι έχουν νομοθετηθεί… θα εφαρμοστούν!

Αλλά φρόντισε να διευκρινίσει ότι ναι μεν υπάρχει ο ψηφισμένος νόμος αλλά ταυτόχρονα είπε, “είμαστε σε μία κατάσταση μετάβασης που είναι κοσμογονική που θα φέρει και άλλα πράγματα». Αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ελπίδα τελικά το μέτρα να μην εφαρμοστεί.

Όπως επεσήμανε η κυρία Φωτίου στον ΣΚΑΪ, σε κάθε περίπτωση η μείωση των συντάξεων δεν αφορά όλους αλλά ότι η μείωση θα αφορά την προσωπική διάφορα που έχουν οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολλές ημέρες έχουν εμφανιστεί στον τύπου σενάρια περί αιτήματος της Κυβέρνησης  για αναστολή του μέτρου περικοπής των συντάξεων, παρότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κρατούν πολύ χαμηλά τους τόνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο «ψαλίδι» στις συντάξεις – Φτωχότεροι έως και 350 ευρώ χιλιάδες συνταξιούχοι (παραδείγματα)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δήλωση Ντόρας: «Στη ΝΔ τους χρειαζόμαστε όλους, και χοντρούς και αδύνατους»

ΑΚΟΜΑ: Στο δικαστήριο ο Κοτζιάς για την υπόθεση της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο