Φοβούνται «θερμή» υποδοχή – 17 διμοιρίες ΜΑΤ στη Λέσβο για την ομιλία Τσίπρα

Τσίπρας

Στη Λέσβο μεταβαίνει αύριο Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο, κλείνοντας τις εργασίες του. 

Τα μέτρα στο νησί είναι δρακόντεια, αφού οι τοπικοί φορείς του θα υποδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα με απεργίες, συλλαλητήρια και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις «ύστατη προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης να μην αυξήσει από την 1η Ιουλίου το ΦΠΑ στα νησιά». Κάλεσαν δε το Δήμο Λέσβου αλλά και την Περιφέρεια να κρατήσουν κλειστές τις υπηρεσίες τους την ημέρα αυτή.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να μεταβούν στο νησί 17 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου, ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα.

Επίσκεψη αστραπή και στη Λήμνο
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του limnosreport αυτή την Πέμπτη 3 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Θα επισκεφθεί τη Λήμνο, πριν μεταβεί στη Μυτιλήνη για το 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα φτάσει το πρωί της Πέμπτης και θα επισκεφτεί κατά σειρά την 130 Αεροπορική Σμηναρχία μάχης, το Δημαρχείο Λήμνου αλλά και το κτήμα της Παλαιάς Μητρόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στ. Θεοδωράκης: Αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι είναι δικαιοσύνη στη δουλειά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: «Η χώρα χρειάζεται επειγόντως περισσότερες δουλειές και καλύτερες αμοιβές»

ΑΚΟΜΑ: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παρασημοφόρησε τους Π. Παυλόπουλο και Ν. Αναστασιάδη