Mέσα Μαΐου η οριστική απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Άδειες

Νέο ραντεβού για τις 14 Μαΐου δίνει το ΣτΕ, παρατείνοντας την οριστική απόφαση επί της προσφυγής των καναλιών κατά της διαδικασίας αδειοδότησης.

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, Άλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, καθώς και εργαζόμενοι του Μέγκα, ζητώντας να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των επτά αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια.

Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, πως η τιμή εκκίνησης δεν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, η διαδικασία αδειοδότησης διενεργείται αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια και ότι ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά είναι παράνομος.

Στο μεταξύ, στην αρχή της εβδομάδας αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση του ΕΣΡ για τους πέντε προσωρινούς δικαιούχους τηλεοπτικής άδειας. Οι υποψήφιοι θα έχουν χρονικό περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να υποβάλουν ενστάσεις. Αφότου περάσει ο χρόνος που απαιτείται για τον έλεγχό τους, θα ανακοινωθεί ο οριστικός κατάλογος των αδειούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε συλλήψεις για παράνομη πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τελικός DWTS εναντίον Power of Love – Ποιο πρόγραμμα κέρδισε το κοινό;

ΑΚΟΜΑ: Κι όμως… Η ΕΡΤ ζητά επιπλέον αργία στις 29 Απριλίου για να γιορτάζει την επαναλειτουργία της!