Στο δικαστήριο οι 2 Ελληνες αξιωματικοί – Νέο αίτημα αποφυλάκισης

Αδριανούπολη

Στις 2 το μεσημέρι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης θα οδηγηθούν στο δικαστήριο της Αδριανούπολης προκειμένου να εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης τους.  

Πρόκειται για το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης που καταθέτουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου.

Στις 22 Μαΐου το τουρκικό δικαστήριο είχε πει «όχι» για τρίτη φορά στο αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων με το αιτιολογικό ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής.

Μάλιστα, τη μεταφορά τους από τις φυλακές σε δικαστήριο τα τουρκικά Μέσα την μετέτρεψαν σε σόου, με πλάνα των Μητρετώδη και Κούκλατζη να μεταφέρονται με χειροπέδες.

Προκειμένου να καμφθεί η αρνητική στάση του τουρκικού δικαστηρίου που λέει όχι στην αποφυλάκισή τους επειδή δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, προωθήθηκε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή με την οποία οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί, μετατίθενται στην Τουρκία, έχουν σταθερή κατοικία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα άδεια – Βγήκε σήμερα από την φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτζιάς για Σκοπιανό: «Έχω δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 47% είναι υπέρ της συμφωνίας – Δεν έγινε ανταλλαγή για το χρέος»

ΑΚΟΜΑ: Στη φυλακή 8 από τους 11 αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν για επίθεση στα Εξάρχεια