Ανοιχτό το θέμα για τις γαλλικές φρεγάτες στο ΠΝ: Τι συζήτησαν Π. Καμμένος και Φ. Παρλί

Το ενδιαφέρον της χώρας μας για την προμήθεια Γαλλικών φρεγατών δεν έχει σταματήσει παρά τα όσα δημιουργήθηκαν με τις παρερμηνείες ύστερα από την τηλεφωνική επαφή του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο Πάνος Καμμένος εκτός από την παρέμβαση που έκανε στην άτυπη σύνοδο του ΝΑΤΟ για την Τουρκία, τη συμπεριφορά της και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της περί “πακεταρίσματος” των 8 Ττούρκων αξιωματικών, είχε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και με τη Γαλλίδα υπουργό Άμυνας η οποία αναμένετε να επισκεφτεί τη χώρα μας σε μικρό χρονικό διάστημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του HellasJournal.

Στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Φλοράνς Παρλί φυσικά και θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το ενδιαφέρον της Ελληνικής πλευράς για τις νέες φρεγάτες τύπου Belhara αλλά και η υποστήριξη των Γαλλικών μαχητικών Mirage. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο Πάνος Καμμένος ήδη έθεσε το θέμα των Γαλλικών πλοίων στην ομόλογό του και γι αυτό το λόγο Έλληνες επιτελείς θα προχωρήσουν σε ταξίδι στην Γαλλική πρωτεύουσα ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις, αυτή τη φορά επί Γαλλικού εδάφους.

Να θυμίσουμε οτι από την ημέρα που είχε δει το φως της δημοσιότητας το θέμα με την μίσθωση δύο φρεγατών τύπου Fremm, γαλλικό κλιμάκιο είχε έρθει στην χώρα μας τουλάχιστον δυο φορές και είχε εκτενείς συζητήσεις για τις νέες φρεγάτες που σχεδιάζονται. Πάντως η χώρα μας είναι γνωστό από πηγές του Πολεμικού Ναυτικού πως επιθυμεί στον στόλο της τις νέες φρεγάτες αλλά “καίγεται” για πλοία υψηλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων και τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον… πάτο οι φρεγάτες – Τέλος στο σενάριο ενοικίασης των FREMM από τη Γαλλία!

Καμμένος για γαλλικές φρεγάτες: «Δεν υπάρχει συμφωνία για αγορά» (video)

Κικίλιας: «Τρεις γραμμές για δύο φρεγάτες – Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση»