Δεν γινόταν να χάσει σήμερα ο Παναθηναϊκός

Τέτοια μέρα, ο Παναθηναϊκός δεν γινόταν να χάσει! Το δημιούργημα του τεράστιου Παύλου νίκησε άνετα τον Ολυμπιακό 73-58 που εγκλωβίστηκε στην επίθεση και πλέον απέχει μια νίκη από την κούπα που… θα φτάσει στα αστέρια!

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, μετά τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, που σκόρπισε θλίψη στην «πράσινη» οικογένεια και… βύθισε σε πένθος το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε το 2-1 στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League επί του Ολυμπιακού, ανέτρεψε πλήρως τη σειρά μετά το μπρέικ της πρεμιέρας και βρίσκεται μια νίκη μακριά από το πρωτάθλημα Ελλάδας. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου για να στεφθεί πρωταθλήτρια πρέπει να ισοφαρίσει στο ΣΕΦ στο Game 4 και να κάνει διπλό στο ΟΑΚΑ στο πέμπτο ματς (αν υπάρξει).

Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης σχεδόν από το ξεκίνημά της, κυριάρχησαν στο παρκέ και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη, απέναντι στους «ερυθρόλευκους», που δεν παρουσιάσαν την «μαχητική» εικόνα που είχαν στο ίδιο γήπεδο πριν από μία εβδομάδα, όταν και… απέδρασαν με το διπλό. Ο Ολυμπιακός για 33′ βρισκόταν πίσω στο σκορ, βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 19π. και η… αντεπίθεση που επιχείρησε στο φινάλε δεν του έφερε το θετικό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν διαβασμένοι στο αμυντικό κομμάτι και έπαιξαν έξυπνα τις αλλαγές, ο Κέι Σι Ρίβερς (15π.) ήταν «ζεστός» ύστερα από καιρό, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του στους φετινούς τελικούς (9π., 10ρ.). Διψήφιοι για τους γηπεδούχους ήταν και οι Νικ Καλάθης (13π.) – Μάικ Τζέιμς (14π.), που συνεργαζόντουσαν με… κλειστά μάτια. Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός δεν βρήκε σταθερά σημεία αναφοράς στην επίθεση πλην των αρχηγών του, δεν έβαλε τα μεγάλα σουτ και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο κυνηγούσε τη διαφορά, δίχως, όμως, να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση. Έτσι, οι Πειραιώτες δεν εκμεταλλεύτηκαν τον καλύτερο φετινό τελικό του Βασίλη Σπανούλη (14π., 6ασ.) και του Γιώργου Πρίντεζη (12π., 6ρ.).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό και ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε σκορ έξω από τα 6,75μ. (3/5 3π.), με τους Κέι Σι Ρίβερς – Ματ Λοτζέσκι να βρίσκουν τον… δρόμο προς το καλάθι. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στα επιθετικά ριμπάουντ και είχε «ορεξάτο» τον Νίκολα Μιλουτίνοφ (11-9 στο 5′). Οι «πράσινοι» με ένα 5-0 σερί δια χειρός Κρις Σίνγκλετον πήραν το «πάνω χέρι» και με εύστοχη προσπάθεια του Νικ Καλάθη διαμόρφωσαν double score (18-9 στο 8′) και σήκωσαν το ΟΑΚΑ στο… πόδι. Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα μικρό ξέσπασμα και δύο τρίποντα «μάζεψαν» τη διαφορά στο φινάλε του δεκαλέπτου (19-15).

Ο Βασίλης Σπανούλης μετρούσε 6 πόντους και 4 ασίστ στο 12′ και το παιχνίδι άρχισε από το… μηδέν (20-20). Αλλά, το «τριφύλλι» με τους Λούκας Λεκαβίτσιους – Μάικ Τζέιμς στα γκαρντ να δίνουν ρυθμό, τον Θανάση Αντετοκούνμπο να παίζει άμυνες και τον Κέι Σι Ρίβερς να έχει 9π., πήραν ξανά το προβάδισμα (32-24 στο 16′). Το διάστημα που ο «Kill Bill» ήταν στον πάγκο ο Ολυμπιακός έμοιαζε εγκλωβισμένος και ο Παναθηναϊκός Superfoods… έχτισε την υπέρ του διαφορά. Μάλιστα, με buzzer beater τρίποντο του Καλάθη οι «πράσινοι» έφτασαν στο πρώτο +10 της αναμέτρησης (38-28 στο 20′). Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν 60% στα τρίποντα (6/10 3π.) και πολλές καλές άμυνες μετά τις αλλαγές, με τους Πειραιώτες να παίρνουν πράγματα κυρίως από τους Σπανούλη (6π., 4ασ.) – Πρίντεζη (6π.) – ΜακΛιν (7π., 3ρ.), να μην εκμεταλλεύονται τα περισσότερα ριμπάουντ τους (15-20ρ.) και να βρίσκουν σίδερο (6/17 2π., 3/13 3π.).

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός Superfoods διατήρησε το προβάδισμά του (46-37 στο 26′), παίρνοντας πράγματα και στις δυο πλευρές του παρκέ από τον σταθερό Ρίβερς (13π.) και τον Καλάθη (10π.). Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει ένα σερί, που θα τον βοηθούσε να «ροκανίσει» τη διαφορά και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναγκάστηκε να… ανακατέψει την τράπουλα. Η πεντάδα με Μπράουν, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου/ Ουίλτζερ, Παπαπέτρου και ΜακΛιν δεν άλλαξε την κατάσταση και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με +12 για τους γηπεδούχους, μετά το καλάθι του Αντετοκούνμπο (54-42). Να σημειώσουμε πως οι «πράσινοι» ήταν στο +12 στο 30′, παρά τις 11 χαμένες βολές τους (8/19β.).

Ο Μάικ Τζέιμς φώναξε «παρών» στην τέταρτη περίοδο και η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν «αγκαλιάσει» το 2-1 και δεν άφηναν το… γκάζι (63-44 στο 33′). Ένα μικρό 6-0 του Ολυμπιακού έριξε τη διαφορά (63-50 στο 35′). Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πήγαν ξανά σε… μονοψήφια απόσταση (-9, 64-55 στο 37). Όμως, στο τελευταίο τρίλεπτο τίποτα δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να φτάνει στο 2-1 και να βρίσκεται μια νίκη μακριά από τον τίτλο (73-58).

Τα Δεκάλεπτα: 19-15, 38-28, 54-42, 73-58

Πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρίγη συγκίνησης στο ΟΑΚΑ: «Παύλο είσαι εδώ…» (Βίντεο)