Η «Άνοιξη των Γραμμάτων» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Θεματικές ξεναγήσεις σπονδυλωτού χαρακτήρα στη μόνιμη έκθεσή του διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018. Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου».

«Ξεκινώντας από την προγραφική κοινωνία της προϊστορίας, όπου τα γραμμικά μοτίβα των σφραγίδων αποτέλεσαν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της εικονογραφίας και της γραφής, οι ξεναγήσεις ακολουθούν μία νοητή διαδρομή προς την πρώτη γραπτή απόδοση της ελληνικής γλώσσας στα ανακτορικά αρχεία πινακίδων Γραμμικής Β από την Πύλο και τις Μυκήνες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Μουσείου.

«Από τη γένεση της αλφαβητικής γραφής και τα πρώτα δείγματά της που εκτίθενται στο Μουσείο, η παρουσίαση θα διατρέξει τους αιώνες της άνθησης του ελληνικού κόσμου. Η διαδρομή της ξενάγησης θα καταλήξει στην περιοδική έκθεση του Μουσείου “Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο”, όπου παρουσιάζεται γλαφυρά η πνευματική “Άνοιξη των Γραμμάτων” κατά την εποχή του Αδριανού που αποτέλεσε την πολιτισμική βάση του δυτικού πολιτισμού» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι ημερομηνίες και οι ώρες ξεναγήσεων είναι οι εξής: Τρίτη 5 Ιουνίου στις 15:00, Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 12:00, Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 15:00 και

Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 12:00.

Οι ξεναγήσεις διοργανώνονται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και προσφέρονται δωρεάν από τους αρχαιολόγους του. Σε κάθε ξενάγηση θα μπορούν να συμμετέχουν έως 30 άτομα, με σύστημα τηλεφωνικής κράτησης θέσεων εκ των προτέρων. Σε αυτά τα άτομα θα εξασφαλιστεί ελεύθερη είσοδος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας προκρατήσεων: 2132144814.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Αθήνα «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» με πάνω από 250 εκδηλώσεις

«Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα

Εγκαίνια για την «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018»