Η Βραζιλία “έπαιξε” με την “φωτιά” αλλά γλίτωσε στις καθυστερήσεις

Η Βραζιλία έπαιξε μανιωδώς με τη φωτιά, είχε δοκάρι με τον Ζεζούς και πάνω που έκανε το… σταυρό της για την αλλαγή απόφασης του Κάιπερς μέσω VAR στο πέναλτι του Γκονζάλες στον Νεϊμάρ που τελικώς δεν ήταν, σκόραρε τελικώς στις καθυστερήσεις δυο γκολ.

Η Βραζιλία έπαιξε μανιωδώς με τη φωτιά, είχε δοκάρι με τον Ζεζούς και πάνω που έκανε το… σταυρό της για την αλλαγή απόφασης του Κάιπερς μέσω VAR στο πέναλτι του Γκονζάλες στον Νεϊμάρ που τελικώς δεν ήταν, σκόραρε τελικώς στις καθυστερήσεις δυο γκολ, με τον εξαιρετικά σταθερό σε δεύτερο σερί ματς Κουτίνιο και τον χασογκόλη επί 90 λεπτά, σκυθρωπό στο ματς Νεϊμάρ και έκανε καθοριστικό δεύτερο βήμα πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης με το 2-0 απέναντι στην Κόστα Ρίκα.

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ!

Α΄Ημίχρονο:

Απέραντη βραζιλιάνικη θλίψη στα πρώτα 45 λεπτά στην Αγία Πετρούπολη. Νεϊμάρ και Γουίλιαν απόντες και εκ των θεατών του αγώνα, μηδενική ανάπτυξη από τα πλάγια και από τον άξονα εντελώς προβλέψιμη για τη Βραζιλία, απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη ομάδα της Κόστα Ρίκα που κράτησε πολύ εύκολα το 0-0 στην Αγία Πετρούπολη.

Η ομάδα του Τίτε αδυνατούσε να πατήσει περιοχή και να απειλήσει. 7-3 τελικές, 1-0 στην εστία, 65%-35% κατοχή, 358-159 πάσες, τα στατιστικά μαρτυρούν απλώς την ακατάσχετη φλυαρία της σελεσάο και την εμφανέστατη απουσία ιδεών απέναντι σε αναμενόμενα κλειστές άμυνες. Η Κόστα Ρίκα έκανε εξαιρετικά καλά τη δουλειά της στο πρώτο μέρος.

Β’ Ημίχρονο:

Οι αλλαγές των Κόστα και Φιρμίνο βοήθησαν τη Βραζιλία να βρει ρυθμό στο δεύτερο μέρος. Ο Νεϊμάρ έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, ο Ζεζούς είχε δοκάρι και η μπάλα δεν έμπαινε στην εστία του εξαιρετικού Νάβας. Ο Κάιπερς στο μαρκάρισμα του Γκονζάλες στον Νεϊμάρ δίνει πέναλτι και συμβουλευόμενος το βίντεο αλλάζει την απόφασή του και χρεώνει με θέατρο τον βραζιλιάνο σταρ.

Η σελεσάο είχε υπομονή στο παιχνίδι της και δικαιώθηκε στο φινάλε με γκολ των Κουτίνιο και Νεϊμάρ. Η ομάδα του Τίτε έπαιξε από τα πλάγια, είχε καλό passing game, δημιούργησε ρήγματα και έβγαλε εύκολα φάσεις. 23-4 τελικές, 9-0 στην εστία, όλες οι φάσεις στο στόχο μετά το 45’. Εξαιρετικός ο Νάβας για την αμυντικογενή Κόστα Ρίκα που άντεξε 91 λεπτά στο ματς.

Διαιτητής: ο 45χρονος Ολλανδός Μπγιορν Κάιπερς

Βραζιλία: Χάνει τα δυο ματς της πρώτης φάσης με μυϊκό τραυματισμό ο Ντανίλο, στη θέση του ο Φάγκνερ της Κορίνθιανς (κάνει ντεμπούτο), χωρίς ματς στα πόδια του από τις 29 Απριλίου λόγω τραυματισμού. Ο μπακ της Σίτι παραμένει στη Ρωσία και ο Τίτε τον περιμένει για τα νοκ-άουτ ματς

Κόστα Ρίκα: Οβιέδο αντί του Κάλβο, μια αλλαγή ενδεκάδας για την Κόστα Ρίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας σε σχέση με το πρώτο ματς με τη Σερβία

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (4-1-4-1): Αλισον – Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο – Κασεμίρο – Γουίλιαν, Παουλίνιο, Φελίπε Κουτίνιο, Νεϊμάρ – Γκαμπριέλ Ζεσούς

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (3-4-3): Νάβας – Ακόστα, Γκονσάλες, Ντουάρτε – Γκαμπόα, Μπόρχες, Γκουσμάν, Οβιέδο – Βενέγας, Ουρένια, Μπράιαν Ρουίς.

Πηγή: novasports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αντρίκια παραδοχή του Νεϊμάρ για τα 222 εκατ. της Παρί!

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Μουντιάλ στην Ρωσία (Βίντεο)

Με… σφραγίδα Εμπαπέ στους «16» η Γαλλία – Τέλος το Μουντιάλ για το Περού