Η Ρωσία δημιουργεί ζώνες υπεράκτιων (Offsore) εταιρειών

Νομοσχέδιο για την δημιουργία υπεράκτιων εταιρειών στην ρωσική επικράτεια αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στην Κρατική Δούμα.

Το νομοσχέδιο, το οποίο επικαλείται η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti, προβλέπει την δημιουργία ειδικών περιοχών στα νησιά Ρούσκι στην ρωσική Άπω Ανατολή και Οκτιάμπρσκι στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Ο Ρώσος υπουργός οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν, δήλωσε στην Vedomosti ότι το νομοσχέδιο έχει μελετηθεί απ’ όλα τα αρμόδια υπουργεία, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία και λεπτομέρειες τα οποία θα μελετηθούν περαιτέρω κατά την δεύτερη ανάγνωσή του στην ρωσική βουλή.

Ο Μαξίμ Ορέσκιν διευκρίνισε επίσης ότι το νομοσχέδιο είναι επίκαιρο και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου εξαιτίας των δύσκολων συγκυριών στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Ωστόσο, επεσήμανε ο Ορέσκιν, το νομοσχέδιο δεν συνιστά μια απόφαση τακτικής φύσεως, αλλά μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, που αποσκοπεί στην δημιουργία κινήτρων για τις ρωσικές επιχειρήσεις ώστε να μην καταφεύγουν σε υπεράκτιες εταιρείες στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέσα στον Μάιο η Μέρκελ θα συναντήσει τον Πούτιν

«Σκοτώστε τους όλους!»: Νέο κάλεσμα τρόμου των τζιχαντιστών για το Μουντιάλ της Ρωσίας

Στα χρυσά το Κρεμλίνο για τον Πούτιν – Όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή ορκωμοσίας (pics & video)